Van’ın yöresel lezzetleri ve türküleri bir arada…

Van’da sanatla uğraşan Erol Ödemiş, Cihat Ermiş ve Yunus Elçi tarafından kente has yöresel yemeklerin ve türkülerin bir arada olduğu bir mekân hizmete açıldı. Söz konusu iş yerinde, Van’a ait tüm yöresel yemekler ve içecekler bul

VAN 24.01.2017 10:22:01 0
Van’ın yöresel lezzetleri ve türküleri bir arada…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van’da uzun yıllardır sanatla uğraşan Erol Ödemiş, Cihat Ermiş ve Yunus Elçi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde Artos İş Merkezi yanında kente ait tüm Van Evi Yöresel Lezzetler adıyla yöresel yemeklerin bulunduğu güzel bir iş yeri hizmete açtı.

İki ay önce hizmete açılan iş yerinde haftanın üç günü canlı müzikler eşliğinde yöresel türküler okunuyor.


        “YÖRESEL YEMEKLER, YÖRESEL TÜRKÜLER EŞLİĞİNDE SERVİS EDİLİYOR”
     Van’ın yöresel yemeklerini, yöreye ait türküler eşliğinde servis ettiklerini ifade eden iş yeri sahiplerinden Erol Ödemiş, “Yıllardır Van yöresel yemeklerinin ve Van türkülerinin bir arada olmamasının eksikliğini yaşıyorduk. Biz de böyle güzel bir mekan açmaya karar verdik. 23 Kasım 2016’da resmi açılışımızı gerçekleştirdik. İlk zamanlar işlerimiz çok yoğundu. Ama bildiğiniz gibi ildeki bazı patlamalar herkesi olduğu gibi bizleri de olumsuz etkiledi. Ama yine de her şeye rağmen müşterilerimiz gelip gidiyor. Özellikle gruplara yönelik de Van Türkülerinin okunduğu güzel gecelerimiz oluyor” dedi.


        Van Evi Yöresel Lezzetler adlı iş yerinde yöreye ait yemeklerin olduğunu, yine ızgara ve pide çeşitlerinin bulunduğunu belirten Erol Ödemiş, “İşyerimizde genelde yöresel yemekler tercih ediliyor. Yemeklerimizde genelde kuzu eti kullanıyoruz. Izgara ve pide çeşitlerimiz var. Dışarıya servis yapıyoruz. İnşalah önümüzdeki süreçte işlerimiz çok daha iyi olacak” dedi.
Ödemiş, işyerinde yöreye ait Keledoş, Van Balığı, ayran aşı, Kürt köftesi gibi yemeklerin genelde her gün bulunduğunu, ancak bazı yemeklerin ise haftada iki-üç kez çıktığını söyledi.


       ERMİŞ: VAN TÜRKÜLERİ’Nİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ
      İş yeri sahiplerinden Cihan Ermiş ise, yöresel yemeklerin yanı sıra Eyvan Geceleri ile canlı müzikler eşliğinde Van Türküleri okunduğunu belirterek, “Ekibimizde; benim yanı sıra; Turgay Geyik, Yunus Elçi, Tayyip Ölmez, kemancımız Ercan var, yine yeni bir sanatçımız Veysel Yalvaç var. Oldukça güzel programlarımız oluyor. Gruplara hitap ediyoruz. Van’ı seven ve özleyen herkesi mekanımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


       Gazeteci-Şair ve Yazar Ümit Kayaçelebi ise amacının Van’da yöreye ait türkülerin okunduğu ve yöre sanatçılarının bir araya geldiği mekanda kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyleyerek, “Van’da bu tür ortamlar pek yok. Daha önce benzer gecelerin düzenlendiği bazı yerler açıldı. Ama böyle kapalı ve güzel bir mekan ilk kez açılıyor. Biz de burada Eyvan Geceleri düzenliyoruz. Ben toparlama adında sadece burada ismimi bıraktım. İstiyoruz ki hem Van dışındakiler, hem de Van’da olanlar burada buluşalım, musiki bahanesiyle bir araya gelelim istiyoruz. Vanlılar sadece kurtuluş gecesinde bir araya gelmemeli. Her zaman insanların buraya gelmesini ve kaynaşmasını bekliyoruz. Gruplar geldiği zaman biz sadece verdikleri paraya bakmıyoruz. Yeri geldi mi davetlilere mikrofon uzatıyoruz ve aile ortamında güzel dakikalar yaşanmasına vesile oluyoruz” dedi.


       Van şivesinin de son yıllarda kaybolmaya yüz tuttuğunu belirten Kayaçelebi, “Bir çok şehirdeki insanlar şivelerini kullanmaktan çekinmezken, maalesef Vanlılar kendi şivesini unutur oldu. Türküyü herkes söyler, ama Van şivesiyle türkü okumak, şiir okumak bu yöreye has olmalı” diye konuştu.

KAYNAK BÖLGE GAZETESİ