“Van'ın Saklı Çiçekleri” için gezi düzenlendi

Van Valiliği ve Van İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde yürütülen 'Van'ın Saklı Çiçekleri' Projesi kapsamında, Gürpınar Kaymakamlığı destekleriyle Gürpınar ilçesinde başarılı olan 80 öğrenci için gezi programı düzenlendi.

VAN 20.04.2018 12:05:19 0
“Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Van İl Jandarma Komutanlığında ağırlanan öğrencilere jandarma teşkilatının tanıtımı yapılırken, köpek timi gösterisi gerçekleştirildi. Öğrencilere, çevre koruma timleri, olay yeri inceleme ekipleri, komando personeli ve araçlar hakkında bilgilendirmelerde de bulunuldu.
Daha sonra öğrenciler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma Merkezi’ne götürülerek, burada kedilerin bakımları hakkında uzmanlardan bilgiler aldı.
Burayı da gezme imkânı bulan öğrenciler, daha sonra Edremit ilçesinde bulunan Jandarma Sosyal Tesislerinde Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı ve Komutanlar ile birlikte yemek yedi.
Son olarak Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı’nda öğrencilere helikopterler ile ilgili tanıtım yapılırken, çocuklara hediye verilmesi ile birlikte program sona erdi.
Konu hakkında yapılan açıklamada, öğrencilerin geziden son derece memnun kaldıkları belirtilerek, şöyle denildi; “Geziden son derece memnun olan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Birçok öğrenci, askeri ortama ilk defa girdiğini ve ön yargılarını yıktıklarını, çok güzel ağırlandıklarını, belki de ileride meslek seçimlerinde kendilerine rol model olacak birçok kişiyle tanıştıklarını, faaliyetlerden memnun kaldıklarını dile getirdiler.” / Prestij Haber Merkezi

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi