Van’ın muaythai sporcuları başarılı döndü

Türkiye Muaythai Federasyonu 2016 faaliyet programında yer alan ve 67 ilden, 300 Kulüp ve 1600 sporcunun mücadele ettiği Çocuklar, Gençler, Büyükler ve Yıldızlar kategorilerinde yapılan Türkiye Şampiyonası’na katılan Van’ın Muaythai s

VAN 11.02.2016 10:01:25 0
Van’ın muaythai sporcuları başarılı döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00
   2 bin 200 sporcunun dereceye girebilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadelelerin sergilendiği Türkiye Muaythai Şampiyonası Minikler, Yıldızlar, Alt ve Üst Gençler ve Büyükler kategorilerinde yapıldı.
     Aydın Söke Spor Salonunda yapılan ve büyük ilgi gören şampiyonaya 20 sporcu ile katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muaythai sporcuları iki Türkiye Şampiyonluğu ve İki Türkiye Üçüncülüğü ile döndü.    
 
      VANLI SPORCULARDAN ÖNEMLİ DERECELER
     Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muaythai sporcularından 51 kg. Kubilay Tarhan Alt Gençler Kategorisinde Türkiye Şampiyonu, 54 kg. Azad Toğal Üst Gençler Kategorisinde Türkiye Üçüncüsü, 81 kg. Mücahit Arat Büyük Erkekler Kategorisinde Türkiye Üçüncüsü olurken, Yıldızlar Ağır Sıklet müsabakalarında ise Yunus Turan Türkiye Şampiyonu oldu.
     Aydın Söke Spor Salonunda yapılan Muaythai Türkiye Şampiyonası’nı Balıkesir Vali Yardımcısı Fatih Kocabaş, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Halil Durna, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Selami Balkan, Federasyon Temsilcileri ve birçok vatandaş izledi.
     300 kulüpten 2200 sporcunun kıyasıya mücadelelerin sergilendiği, Muaythai Türkiye Şampiyonası'na katılarak 51 kg Alt Gençler Kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Kubilay Tarhan, Türkiye Muaythai Federasyonu yetkilileri tarafından Muaythai Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı kazanırken, Yıldızlar Ağır Sıklet Müsabakalarında Türkiye Şampiyonu olan Yunus Turan ise Açık Balkan Şampiyonasında Ülkemizi temsil edecek Milli Takım kadrosunda yer alacaklardır. Şampiyonanın son günü yapılan final müsabakalarının ardından dereceye giren sporcuların madalyaları Balıkesir Vali Yardımcısı Fatih Kocabaş, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Federasyon Başken vekili Hasan Yıldız, Genel Sekreter Korkmaz Atalay’nın yanı sıra federasyonun icra kurulu ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı törenle dağıtıldı.
      Yapılan ödül töreni sonunda konuşan, Muaythai Milli Antrenörü Sinan Ağlar ise “Muaythai Federasyonumuz tarafından Aydın Söke Spor Salonunda 67 ilden 1600 sporcumuzun katılımları ile gerçekleştirilen Muaythai Türkiye Şampiyonasında ilimiz adına mücadele sergileyerek Alt Gençler Kategorisinde 51 kg. Kubilay Tarhan Türkiye Şampiyonu, Üst Gençler Kategorisinde 54 kg. Azad Toğal Türkiye Üçüncüsü, Büyük Erkekler Kategorisinde ise 81 kg. Mücahit Arat Türkiye Üçüncüsü oldu. Sporcularımızdan Yunus Turan ise Yıldızlar Ağır Sıklet müsabakalarında Türkiye Şampiyonu oldu. Alt Gençler Kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan sporcularımızdan Kubilay Tarhan Muaythai Dünya Şampiyonasında, Yıldızlar Ağır Sıklet müsabakalarında ise Yunus Turan Açık Balkan Şampiyonasında Ülkemizi temsil edecek Milli Takım Kadrolarında yer alacaklardır. İlimiz adına yurt içi birçok müsabakalarda sayısız başarılara imza attık. Bu başarılardan biriside, Aydın Söke’de yapılan Türkiye Muaythai Şampiyonası’dır. Katıldığımız yarışmaların birçoğunda Türkiye şampiyonluğu, İkinciliği ve üçüncülüğü elde etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. İlimiz adına bu güzel başarılarından dolayı sporcularımızı tebrik ediyoruz. İnşallah başarılarımıza bir başarıda, Dünya ve Açık Balkan Şampiyonlarında en güzel dereceler ile dönmek olacaktır. İlimiz adına bu gurur verici başarılarımızda bizlerden desteğini esirgemeyen başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi