Van’ın Milli sporcusu dünya ikincisi…

Havalı Ateşli Silahlar Dünya Kupası’nda mücadele eden Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atıcılık Takımı Milli Sporcusu Vanlı İsmail Keleş, 10 metre havalı tabanca disiplininde dünya ikincisi oldu.

VAN 28.05.2016 10:51:07 0
Van’ın Milli sporcusu dünya ikincisi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 ISSF (Uluslararası Atıcılık Federasyonu) 2016 faaliyet programında yer alan ve Almanya’nın Münih şehrinde 57 ülkeden 112 sporcunun katılımı ile yapılan Havalı Ateşli Silahlar Dünya Kupası’na Zeljko Todorovic antrenörlüğünde ülkemizi temsil eden ve Türkiye Milli Takımında yer alan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu İsmail Keleş, 585 puanlık atışı ile finalde mücadele etmeye hak kazandı. Finalde ise 201.1’lik atışla gümüş madalyanın sahibi oldu.

    İsmail Keleş ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin Fort Benning şehrinde geçtiğimiz yıl düzenlenen dünya kupası müsabakalarında 10 metre havalı tabanca yarışlarında 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil etmek için vize almıştı.

     Van’a Dünya İkinciliği kazandıran, Atıcılık Milli Sporcusu İsmail Keleş’i tebrik ederek başarılar dileyen, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise sporcuyu tebrik ederek, “57 ülkeden 112 atıcının katılımı ile gerçekleştirilen Havalı Ateşli Silahlar Dünya Kupası yarışmalarında, Ülkemizi Temsil eden Atıcılık Milli Takımımızda ilimizin atıcılık sporcularımızdan İsmail Keleş, 585 puanlık atışı ile finalde mücadele etmeye hak kazandı. Sporcumuz finalde ise 201.1’lik atışla dünya ikincisi olarak ilimize dünya ikinciliğinin gümüş madalyasını kazandırdı. Bizler de, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak sporcumuz ile birlikte ülkemiz adına bu yarışmalara katılmanın ve bu yarışmalarda ise dünya ikincisi olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Atıcılık Milli Takımı Atıcılık sporcularımızdan İsmail Keleş beyin de katkılarıyla ilimizde yaklaşık iki yıldır atıcılık branşını faal hale getirmek adına farklı proje ve çalışmalar gerçekleştirdik. İlimizde bu yıl açılışını yaptığımız Nur Tatar Spor Salonumuzdaki atış poligonumuzu ilimizde faal hale getirdik. İlimizde faal hale getirdiğimiz atış poligonumuzdaki hedefimiz ise ilimize ve ülkemize yeni şampiyonluklar kazandıracak sporcular yetiştirmektir. İnşallah ilimizdeki atıcılık branşımızın başarı çıtasını her gün biraz daha yükseklere çıkarmak bizlerin en güzel hedeflere ulaşmasına neden olacaktır. Buradan son olarak, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak ilimizden ülkemiz adına, Almanya’nın Münih şehrinde 112 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Havalı Ateşli Silahlar Dünya Kupası Finalinde 201.1’lik atışla dünya ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi olan sporcumuz İsmail Keleş’i bir kez daha tebrik ediyor, kendisine bundan sonraki katılacağı yarışmalarda başarılar diliyoruz” diye konuştu. Bölge Gazetesi Haber Merkezi