VANIN İLK ÇÖP TRANSFER İSTASYONU AÇILDI

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Gevaş ilçesine yapılan ve üç ilçeye hizmet verecek olan ‘Çöp Transfer İstasyonu’ hizmete girdi.

VAN 10.10.2018 00:40:59 0
VANIN İLK ÇÖP TRANSFER İSTASYONU AÇILDI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Büyükşehir Belediyesi, Gevaş, Gürpınar ve Çatak ilçelerinin çöp sorununa çare buldu. Daha önce vahşi depolama sistemi ile toplanan çöpler bundan böyle aktarma istasyonunda toplanacak. Gevaş sahilleri ve Çatak çayı da proje sayesinde artık kirlenmeyecek. Her gün ilçelerden toplanan çöpler Gölkaşı mevkinde kurulan ‘Çöp Transfer İstasyonu’ biriktirilerek Van merkezde kurulacak olan Katı Atık Entegre Tesisine getirilecek.  

Van’da bir ilk olan ‘Çöp Transfer İstasyonu’ Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.

Açılış öncesi açıklamalarda bulunan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, bu transfer istasyonu ile aslında katı atık entegre tesisinin startını verdiklerini söyledi.

Tesisin Gevaş’ın yanı sıra Gürpınar ve Çatak ilçelerine de hizmet vereceğini belirten Vali Murat Zorluoğlu, “Üç ilçemizin çöpleri toplanarak buraya getirilecek ve buradan sıkıştırılarak araçlarla transfer edilecek. Daha sonra Van merkezde Özalp Yolu üzerindeki katı atık alanımıza transfer edilecek. Bizim Van Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük bir projemiz olan katı atık, ama şu anda vahşi depolama şeklinde yapılıyor. Bu çok büyük bir çevre kirliliği oluşturmaktadır. İnsan sağlığı ve çevre sağlığı noktasında çok ciddi riskler ortaya koymaktadır. Oranın ihalesi 26 Ekim’de yapılıyor. Bu ihalede ne var? Mevcut vahşi depolama alanı rehabilite edilerek kapatılıyor, yeşillendiriliyor. Orada ayrıştırma tesisi, fermantasyon tesisi ve yeni bir düzenli depolama alanı yapıyoruz. Orayı son derece modern bir katı atık entegre yönetim sistemine kavuşturuyoruz. Bunun için de belediyemizin kasasında hiçbir para ödemiyoruz. Yaklaşık 150 milyon TL’lik yatırım buradan elde edilecek enerji karşılığı olarak yükleniciye yaptırılacak. Kasamızdan herhangi bir para çıkmayacağı gibi enerji üretiminden biz de belediye olarak pay alacağız. Bu önemli projeyi de inşallah bu ayın 26’ndan ihale ediyoruz. İhale tamamlandıktan sonra ayrıntılarını basın ve kamuoyu ile paylaşacağız. Böylece Atık Su Arıtma Tesisinden sonra bir diğer çok önemli çevre yatırımı olarak Katı Atık Entegre Tesisimizi de inşallah başlatmış olacağız” dedi.

Bugün aslında Katı Atık Entegre Tesisi Projesi’nin startını verdiklerini belirten Vali Zorluoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün Gevaş’ta aslında ‘Katı Atık Entegre Tesisi Projesi’nin startını veriyoruz. Burada bu transfer istasyonu gibi üç ilçemize daha transfer istasyonları kuruyoruz. Bizim hedefimiz Van’ın tamamında çöpleri toplayarak merkeze getirmek ve orada bertaraf edip kalan miktarlarını da düzenli depolama biçiminde depolamak olacak. Bugün ilk transfer istasyonumuzu bitirip hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Konuşmanın ardından katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini kesen Vali Zorluoğlu daha sonra Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Gevaş ilçesine kazandırılan ilk ve tek halk plajını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Zorluoğlu’na Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fazıl Tamer, Salih Allahverdi, Ülker Cem Kaplan ve ilgili daire başkanları eşlik etti.

izmir bayan escort