VANIN İKİNCİ PRESTİJ CADDESİ HİZMETE AÇILDI

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından modernize edilerek tekrar çift yöne çevrilen İskele Caddesi, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.

VAN 3.12.2018 20:57:37 0
VANIN İKİNCİ PRESTİJ CADDESİ HİZMETE AÇILDI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Açılış programında konuşan Vali Zorluoğlu, Van’ın yapılan çalışmalarla sadece bölgede değil Türkiye’de de ilk 10 il içerisine girebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. 

Van Büyükşehir Belediyesinin hizmet atağı sürüyor. İki yılda kentte önemli projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi yine vizyon bir projeyi tamamladı. Prestij cadde projesinin ikincisi olan İskele Caddesi modernizasyonu kısa bir sürede tamamlanarak hizmete girdi. Yollardır tek yön olarak kullanılan cadde tekrar çift yine çevrilerek bugün resmi açılışı yapıldı.

Açılış programına Vali Zorluoğlu’nun yanı sıra AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas, Vali Yardımcısı Sinan Aslan, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, İpekyolu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürkçü, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fazıl Tamer, Ülker Cem Kaplan, Salih Allahverdi, Daire Başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas, Caddenin Van’a hayırlı olmasını diledi.

Açılış konuşmasının ardından konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İki Nisan Caddesi’nin ardından İskele Caddesi’nin de modernize edilerek hizmete sunulmasından duyduğum memnuniyeti dile getirdi. 

İskele Caddesi’nin modernize çalışmalarının nasıl başladığını anlatan Vali Zorluoğlu, şunları söyledi:

“Bu sene içerisinde Büyükşehir Belediyemizin imkanlarıyla burada kaldırım düzenlemesi, asfalt yapımı, bordür yapımı, caddeyi yeşillendirecek ıhlamur, çınar ağaçları ve ilgi toplayan harikulade ışıklandırması ile Van’ımıza bir prestij caddesini daha kazandırmış olduk. İki Nisan Caddesi’nden İskele Caddemize, Atık Su Tesisi, Katı Atık Tesisi, binlerce kilometre asfalt yoldan, binlerce kilometrelik kanalizasyon ve risale su hattına tüm Büyükşehir Belediyesi hizmetleri, Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin destekleri, Milletvekillerimizin Ankara’daki gayretleri ile gerçekleşiyor. Bu nedenle emeği geçenlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu hizmet kervanının kesintiye uğramadan devam etmesi halinde Van, sadece bölgemizin değil, ülkemizin de mutlaka ilk 10 ili içerisine girebilecek potansiyelini hayata geçirecektir” dedi.

Caddenin yapımında emeği geçen Büyükşehir Belediyesi ilgili daire Başkanlıklarına ve Genel Sekreterliğe de ayrıca teşekkür eden Zorluoğlu, caddenin hayırlı olmasını temenni etti.

Yapılan konuşmaların ardından Caddenin açılış kurdelesini kesen Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler daha sonra caddeyi gezdi.