Van'ın giriş ve çıkışında kanalizasyon kokusu…

Edremit ilçesinden Van'a gelindiğinde Elmalı Otel kavşağı ile Bölge Hastanesi arasındaki ipekyolu üzerindeki kanalizasyon kokusu vatandaşı çileden çıkarıyor. Gazetemize açıklama yapanlar söz konusu kanalizasyon kokusunun büyükşehir o

VAN 20.08.2014 10:34:28 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
   

           Edremit'ten Van'a gelen vatandaşlar, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yaklaşmadan ipekyolu üzerinden gelen kanalizasyon kokusuyla adeta çıldırıyor. Tabiri caizse burun direklerini kıran pis kokuların kente yakışmadığını söyleyen vatandaşlar, bu pis kokuların ortadan kalkması için yetkilileri göreve davet ediyor. 


Van'ın turizm bölgesi olduğunu ve kentin giriş-çıkışında bu tür kokuların gelmesinin çok ayıp karşılandığını ifade eden vatandaşlar, "Gevaş'tan Van' a doğru seyahat eden vatandaşlar. Özellikle Edremit'i geçip Elmalı Otel kavşağı ile Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasına yaklaştığında araç camlarını kapatmak zorunda kalıyorlar. Koku o kadar etkili ki araç camını kapatmak bile yetmiyor. Bu kötü imaj Van açısından büyük bir ayıptır. Konu araştırmalı ve Edremit veya Van Büyükşehir Belediyesi, sorunu çözmesi gereken kurum hangisiyse, mutlak suretle bu sorun giderilmelidir. Van büyükşehir oldu ve turizm bölgesi olarak adlandırılıyor. Bu Van'ın bir ayıbıdır. Belki birileri dile getirmiyor, ama ilk intiba çok önemli. Şehre giren ilk yabancı bu pis koku ile karşılaşıyor. Bazı batı şehirlerinin lağam akan deniz sahillerinde gelen kokuyu andıran bu kanalizasyon kokusunun mutlaka giderilmesi gerekiyor. Sorunu çözmesi gereken kurumun mutlaka elini hızlı tutması gerekir" serzenişlerinde bulundular.  

   Bölge: Salih Deniz