VAN'IN DEĞİŞMEYEN KADERİ

Van'ın Büyükşehir olması ile birlikte mahalle statüsü kazanan köylerde kışın çok büyük sıkıntılar baş gösteriyor. Kar yağışı ile birlikte yolu ulaşıma kapanan onlarca, yüzlerce köy oluyor. Bu köylerde hasta olan vatandaşlar da

VAN 24.12.2014 10:27:30 0
 VAN
Tarih: 01.01.0001 00:00
 VAN'IN DEĞİŞMEYEN KADERİ

Kışı uzun ve çetin geçen Van'ın, kış aylarında yaşadığı sıkıntılar da kat kat artıyor. Özellikle köy yollarının yağan kar ile birlikte ulaşıma kapanması büyük sıkıntıları beraberinde getirirken, bazen ulaşım sağlanamadığı için ölümler bile gerçekleşebiliyor. Doğum, hastalık gibi acil durumlarda yolu kapalı olan köylere ulaşmak için çok büyük çaba harcanırken, bazen aynı gün ulaşmak mümkün bile olmuyor. Yaşanan bu sıkıntı köylüleri hem korkutuyor hem de canından bezdiriyor.

HAVA KİRLİLİĞİ
Kışı uzun ve çetin geçen Van'ın bu aylarda karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan birisi de hava kirliliği oluyor. Kentin büyük çoğunluğunda soba kullanımı yaygın olduğu için özellikle kış aylarında hava kirliliği gözle görülür noktalara ulaşıyor. Birçok hastalığı bareberinde getiren bu durum yıllardır aynı şekilde devam ediyor.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ
Van'ın en büyük sıkıntılarından birini de elektrik kesintileri oluşturuyor. Yaz aylarında dahi çok sayıda kesintinin yaşandığı Van'da kış aylarında durum tam anlamıyla çekilmez bir hal alıyor. Kar yağışı ile birlikte elektrik kesintilerinin de arttığı kentte özellikle doğalgaz ile ısınanlar iki kez mağduriyet yaşıyor. Elektrik kesintilerinden dolayı doğalgaz devre dışı kalıyor ve evler deyim yerindeyse buz kesiyor!

160 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Van'da önceki gece etkili olan kar yağışından dolayı 160 köy yolu ulaşıma kapandı. İpekyolu, Edremit ilçelerinde 2, Bahçesaray ilçesinde 47, Çaldıran ilçesinde 40, Çatak ilçesinde 27, Erciş ilçesinde 5, Gevaş ilçesinde 10, Gürpınar ilçesinde 16 ve Muradiye ilçesinde de 11 köy yolu yağan karın ardından ulaşıma kapandı. Ekipler yolları yeniden ulaşıma açabilmek için yoğun bir çaba harcıyor.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Umut Tarhan