Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nden Açıklama

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, internette yaşanan sınırlama ve kimi internet sitelerinin erişime kapatılması ile ilgili bir açıklama yaptı.

VAN 25.07.2015 19:41:01 0
Vangölü Gazeteciler Cemiyeti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, internette yaşanan sınırlama ve kimi internet sitelerinin erişime kapatılması ile ilgili açıklamada, son günlerde gelişen şiddet olayların üzülerek takip edildiği belirtilerek normalleşme sürecinde gazetecilerin ve kurumlarının büyük bir rol üstlendiğine dikkat çekildi.

Barışa giden yolda ve normalleşme sürecinde gazetecilerin ve kurumlarının büyük bir rol üstlendiği belirtilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu nedenle aralarında Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’ne üye gazeteci arkadaşlarımızın çalıştığı kurumların internet sitelerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİP) tarafından 25.07.2015 tarihinde 5156 sayılı kanun uyarınca erişim yasağı uygulanmıştır. Ülkemizin geçtiği zor süreçte, gazeteciliğin ve gazetecilerin öneminin bilinmesini ve konuda basın yasaklarının bir kez daha gözden geçirilmesi ve uygulanan erişim yasağının bir an önce kaldırılması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Ayrıca basın özgürlüğünün klişeleşmiş sözlerden ibaret kalmamasını ve gerçekte yaşam bulmasını temenni ederiz.”