Vangölü Aktivistleri'nden çağrı; “Duman soluyacağına doğadaki oksijenden faydalan!“

Vangölü Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü kıyısında aralıklarla bisiklet turları düzenlediklerini belirterek, “Bizim buradaki temel amaçlarımızdan biri de genelde doğa turizmine öncülük etmek, bir

VAN 11.10.2018 11:09:28 0
Vangölü Aktivistleri
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Gölü Aktivistleri Derneği, Erciş Doğa Sporları Topluluğu ile Erciş Bisikletperest Grubu üyesi bisikletçiler, önceki gün Erciş’in Ulupamir Mahallesi’ne doğru bisiklet turu düzenledi.

Sabah saatlerinde, Erciş ilçe merkezinde bulunan Yeni Emrah ve Selvi Çay Bahçesi önünde bir araya gelen bisikletçi grubu, 60 kilometrelik yolu kat ederek, Kırgız vatandaşların yaşadığı Ulupamir Mahallesi’ne vardı. 
Grup, çay ikramı ile birlikte bir süre mahalle sakinleriyle sohbet ettikten sonra, buradan da tekrar bisikletlerine binerek ilçe merkezine geri döndü.

 

“ERCİŞİN İHTİYACI VAR”
Etkinlikle ilgili gazetemize bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özel, Erciş ilçesinin etkinlikler anlamında eksiklik yaşadığını belirterek, şunları anlattı:
“Biz zaman zaman böyle bisiklet turları düzenliyoruz. Özellikle de Van Gölü kıyısında… Ancak Erciş ilçesi bu ve benzer etkinlikler anlamında eksiklik yaşıyordu. Erciş’in böyle bir etkinliğe ihtiyacı vardı. Biz bu bisiklet etkinliğimizi özellikle Ercişlilerin dikkatini çekmek ve Ulupamir’de yaşayan vatandaşlarımızı ortak yaşamın içine dâhil etmek için düzenledik. Dinlenme yerinde menemen yemeği yaptık, eğlendik, Ercişli gençler çok sevindiler. ‘İlk kez böyle bir etkinlikle karşılaşıyoruz’ dediler.”
 

“GENÇLER KAHVE KÖŞELERİNDE  OTURACAĞINA…”
Erciş’te gençlere alternatif bir etkinlik imkanı sunduklarını da belirten Özel, şöyle dedi:
“Bizim buradaki temel amaçlarımızdan biri de genelde doğa turizmine öncülük etmek, bir de kahvede saatlerce oturup zamanlarını boşa harcayan gençlerimizin dikkatini çekmektir. Gençler, kahvede duman soluyacağına doğadaki oksijenden faydalansınlar! Hem spor da yapmış olurlar. Erciş’te gençler daha çok kahve köşelerinde zamanlarını geçiriyorlar. Biz Erciş’te gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizle, aslında kahve köşelerindeki bu gençlerimizin de dikkatini çekmek ve bisiklet sporuna özendirmeyi de amaçladık, umarım düşündüklerimiz ilerde gerçekleşecektir."

 

“GRUPLAR GÖRÜNÜR OLMALI”
Doğada yapılan sporun tabana yayılması ve özendirilmesi için iyi yansıtılması gerektiğini ifade eden Özel, şunları kaydetti:
“Van’da çok sayıda doğa sporu yapan gruplar var, neredeyse her gün bir faaliyetleri var. Bisiklet sürenler, tırmanış yapanlar, yürüyüş yapanlar… Ancak sadece kendilerini tatmin ediyorlar, kimse ne yaptıklarını bilmiyor. Oysa her etkinlikleri basına yansısa diğer vatandaşlar için de özendirici olacak, yapılan iş dar çevre ile sınırlı kalmaz. Kentte doğa sporu yapanların sayısı her geçen gün daha da artar. O nedenle bu tür gruplar oldukça önemli bir rol üstleniyor, fakat dediğim gibi, geride kalan kentin sakinlerine de katkılarının olması için görünür olmaları lazım, bu işi gizli yapıyormuş konumundan çıkmaları lazım. Mesela birkaç grubun Erciş’te yapacağı etkinlik basına yansıdığında artık Ercişli genç ‘ilk defa görüyoruz’ demez, tersine kendileri bu sefer grup kurmaya başlarlar.” Özel Haber: Adil HARMANCI

Vangölü Aktivistleri'nden çağrı;