VAN’DAN ÜLKE BÜYÜKLERİNE SESLENİŞ

YÖNETİLEMEYEN BİR VAN ÇARESİZ BİR HALK !

VAN 10.09.2014 21:14:26 0
VAN’DAN ÜLKE BÜYÜKLERİNE SESLENİŞ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

VAN’DAN ÜLKE BÜYÜKLERİNE SESLENİŞ

YÖNETİLEMEYEN BİR  VAN  ÇARESİZ BİR HALK !

Tuşba ilçesinde bulunan Van Kalecik TOKİ’de su sorunu halen devam ediyor.  Daha önce  defalarca eylem yapan ve Van-Erciş karayolunu trafiğe kapatan Kalecik TOKİ sakinleri, su sıkıntısı cekmeye devam ediyor.

Hergün elektirik ve su sorunu yaşayan Kalecik Toki sakinleri sahipsiz  ve muatabsızlıktan şikayetci. Kime sorunlarını anlatacaklarını bilmeyen vatandaşlar isyan edecek duruma geldi. Susuzluktan ve Boğazici şirketinin yönetim sıkıntısından dolayı çevrede çöp, kirlilik ve kokudan geçilmediğini ifade eden Toki sakinleri, idarecelilere ateş püskürüyor.

Kalecik Toki de yaşanan su sorununu kurumlar  bir birine atarak suçu kendi üzerinden atmaya devam ediyor.  Bu sorun Türkiye’nin  neresinde olsa çoktan çözülmüştü diyen  Toki sakinleri aldatılmaya devam ediliyoruz, saygısız insanlar bu halk ile alay ediyorlar diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Kadınlı, erkekli, yaşlı, çoluk çocuk ellerinde bidonlarla su aramaya çıkıyor. Çok acı ifadelerin ağızlardan çıkmasına şahit olmak mümkün. 'Ahımız yerde kalmayacak bu halkı bu hallere bırakanlararı Allah kabul etmesin onlarda daha beter durumda kalsınlar.’ diye beddualar yapılıyor. ‘Bu sözleri demezdik ama çaresiziz. Onlarda bizim yaşadıklarımızı yaşarlarsa yani haftalarca suları ve elektirikleri kesilirse, kirlilikten ve kokudan yaşadıkları yerde duramazlarsa onlarda bizim gibi insanlıklarını kaybedeceklerdir’ diyen Toki sakinleri bizim sorunumuzu Van’da çözecek  idareci  maalesef yok. Çaresizliğimizi  Sayın Başbakan ve Sayın Bumhurbaşkanına ileteceğiz son çare onlarda çözmezlerse Tokileri terk edeceğiz diyorlar…