Van’daki öğrencilerden KETEM’e davet mektubu

Van’da dikkatleri kanser konusuna çekebilmek için öğrenciler aracılığı ile ailelere ulaştırılmak üzere 50 bin KETEM’e davet mektubu dağıtılıyor.

VAN 3.04.2017 18:39:13 0
Van’daki öğrencilerden KETEM’e davet mektubu
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Tüm tetkiklerin ücretsiz olduğu Kanser Erken Teşhis ve Tarama Eğitim Merkezine (KETEM) vatandaşların ilgisini çekebilmek için çocuklar da devreye girdi.

   01-07 Nisan Kanser Haftası” vesilesiyle Van Halk Sağlığı Müdür Yrd. Semra Gümüş Gündüz, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Aysel Ovalıoğlu ve Kurum personelleri tarafından Hacı Ömer Sabancı İlköğretim Okulu öğrencilerine KETEM'e davet mektubu dağıtıldı.

  Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren amaçlarının vatandaşların kanser tarama programlarına katılımlarını sağlayarak, kanser hakkında bilinçlendirmek, aile hekimlerine başvurmalarının sağlamak için KETEM'e davet mektubu hazırlandığını belirtti.

    İmren, “Kanser tarama programlarını açıklayan, konunun önemini anlatan ve KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) ile ilgili tanıtıcı bilgiler içermekte olan mektubumuz velilerine iletmeleri gayesiyle öğrencilerimize dağıtılmıştır. Sağlık ve eğitim iş birliğinin kanserde farkındalık oluşturacağına inanıyoruz. Çünkü; Kanser, çağımızın en büyük ve yaygın sorunları arasında yer alıp başlıca ölüm nedenlerinden birisidir. Oluştuğunda sadece hastayı değil, çocukları ve eşi başta olmak üzere tüm ailesini ve sevdiklerini derinden etkilemektedir dedi. İmren; kanser tedavisi mevcut olmakla birlikte, tedavi süreci hastalar ve aileleri için oldukça zor ve yorucudur. Şüphesiz ki bu durumdan en çok etkilenecek olanlar ise çocuklardır. Bu nedenle kanserle savaşta başta anne ve baba olarak öğrencilerin de gayret göstermesi bu mücadelede büyük önem taşımaktadır” dedi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi