Van’daki kooperatif: Balık az, fiyatlar yüksek

Van Gölü Balıkçılık Kooperatif Başkanı Übeydullah Demir, bu yıl balık çeşitleri az olduğu gibi fiyatların da çok yüksek olduğunu söyledi.

VAN 16.11.2017 11:56:50 0
Van’daki kooperatif: Balık az, fiyatlar yüksek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Daha çok kış aylarında tüketilen deniz ürünlerinden balık, birçok yerde olduğu gibi Van’da da en fazla tercih edilen ürünlerden biri.
Et fiyatını yüksek bulan vatandaşlar daha çok balığı tercih ediyor.  
Ancak bu yıl geçen yıllara oranla balık çeşitlerinin az olduğu ve fiyatların da yüksek olduğu belirtildi.

 

BALIK AZ
Van Gölü Balıkçılık Kooperatif Başkanı Übeydullah Demir, balık çeşitlerindeki azlıktan ve fiyatların pahalı olmasından dolayı iş yapamadıklarını söyledi. 
Karadeniz’den gelen balığın da bu yıl kalitesiz olduğunu ifade eden Demir, “Geçen seneye oranla bu sene balık daha az. Örneğin geçen sene Karadeniz’den gelen hamsilerin hepsi 9 santimdi, bu yıl gelen hamsiler ise 6-7 santim arası değişiyor.” dedi.

 

FİYATLAR YÜKSEK
Balık fiyatlarının da yüksek olduğunu en uzcun Van balığı olduğunu belirten Demir, “Balık fiyatları bu sene çok yüksek... Hamsi 10 TL, istavrit 15 TL, inci kefali 5 TL, palamut bu sene gelmedi ama İskenderun’da azda olsa getirtebiliyoruz. İnsanlar balığa pek rağbet etmiyor, bu parasızlıktan mı, yoksa işsizlikten mi kaynaklanıyor bilemiyoruz” diye konuştu.

 

ÇALIŞAN SAYISI DÜŞTÜ
Balıktaki istikrarsızlıktan dolayı istihdamın da olumsuz etkilendiğini aktaran Demir, “Geçen sene bu dönemde işyerimde çalışan personel sayısı 20 kişiydi, bu sene ise 5 personel çalıştırabiliyorum. Geçen sene 7 şoförüm vardı, bu sene 2 tane var. Kısacası geçen sen ile bu sene arasında çok büyük bir fark var. Hem balığın az ve kalitesiz olması, hem de işsizliğin olması işlerimizi olumsuz etkiliyor. İş yapamıyoruz satışlardan memnun değiliz” diye kaydetti.

 

Özel Haber: Mürsel ÖNER      

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: