Van’daki KHB personelleri sigarayı bırakıyor

Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Op. Dr. Heybet Semur, geçen yıl sigarayı kullanmama kararı alan personellerin bu yöndeki tutarlılıklarının devam edip etmediğini bizzat odalarını ziyaret ederek gördü.

VAN 8.02.2017 19:09:33 0
Van’daki KHB personelleri sigarayı bırakıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Genel Sekreter Semur, İdari Hizmetler Uzmanı Nihat Sönmez ve Mali Hizmetler Uzmanı Mehmet Altuner’i odalarında ziyaret ederek, geçen yıl ki sağlıklı tercih listesine yeni isimler ekleyerek çoğalttı.

 Sigarayı bırakma kararı alan personellere Semur, bol bol su içmelerini ayrıca sağlıklı bir yaşam için adım atmalarında sporun da etkili olacağını tavsiye etti.

   Ayrıca Semur, Sigarayı bırakan çalışanlara; bunun sosyal ve dini bir boyutunun olduğunu, Cuma gününün hikmetiyle Cuma Namazlarında insanları üzerlerindeki sigara kokusuyla rahatsız etmemek ve sağlıklarından olmamak adına, sağlıklı düşünceyle, sağlıklı kararlar alınabileceğini ve ayrıca dini inancımıza göre başkasını rahatsız etmeninde bir hak olduğunu belirterek bu durumun dini ve sosyal yönünü ve yükümlülüğünün de bulunduğunu hatırlattı.

    Genel Sekreter Op. Dr. Heybet Semur, SB. SBÜ Van Eğitim Araştırma Hastanesi Doktor Toplantı Salonu’nda Kalp Damar Cerrahisi, Göğüs Cerrahisi, Spor Hekimi, Çocuk Hastalıkları, Kadın Doğum gibi çeşitli branşlardaki yaklaşık 45 doktorla bir araya geldi.

   Sigarayı bırakma konusunda açıklamalarda bulunan Semur, “Sizler sağlık ordumuzun nadide temsilcilerisiniz. Sigarayı bırakma konusunda göstermiş olduğunuz ve olacağınız, istikrarlı adımlarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bırakmayı düşünüp, cesaret edemeyen ve erteleyenlere bu davranışınızın ilham verici ve örnek bir hareket olmasını temenni ediyorum. Genel Sekreter olmanın ötesinde meslektaşınız ve arkadaşınız olarak kararlarınızın bizi mutlu edeceğini bilmenizi istiyorum. Sağlığın nabzı ve kalbi olan sizler, sağlıklı tercihlerinizle de ‘sağlıklı nefesimiz’ olun isteriz. Hepinize, buraya kadar zahmet ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyor ve son olarak, Türk Hakanlardan Kanuni Sultan Süleyman’ın hastalık anında ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi’ sözünün sağlık için söylenmiş çok önemli bir söz olduğunu siz hekim arkadaşlara hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı.

   Semur, Dünya Sigara Bırakma Günü’nde sigarayı bırakma kararı alıp ve sözü veren personellere ‘’Teşekkür Belgesi’’ takdim ederek bu kararları almalarında sağlık ailesi olarak çok sevindiklerini ve bu davranışın örnek oluşturmasını temenni ederek kararlılıklarının devamını diledi.

    Öte yandan 9 Şubat’ta bu kararını devam ettiren personellerden Bayram Yavuz, “Sigarayı bırakma kararımda ailem oldukça memnun ve mutlu. O günden sonra sigarayı hiç kullanmadım. Bu kararı almamda verdiğiniz destek için sizlere de çok teşekkür ediyorum” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi