Van’daki işsizlerin beklentisi sürüyor

Ülkede olduğu gibi Van'da da artan işsizlik en fazla genç kesimi etkiliyor. Özellikle Van’da genç nüfus sayısının fazla olması, birçoğunun da iş bulmada sıkıntı yaşamasına yol açıyor. İşçiler kahvesinde toplanan işsiz gençler,

VAN 28.11.2016 10:29:12 0
Van’daki işsizlerin beklentisi sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Serkan Aslan

     Son yıllarda Van'da genç nüfusun artması, söz konusu gençlerin iş bulmakta zorlanmasına neden oluyor. On binlerce gencin aynı anda iş araması, bazı mültecilerin de ucuz fiyata işçilik yapması yüzünden Vanlı gençler iş bulamıyor.


      Van’da ‘İşçiler Kahvesi' olarak biline çayevinde bir araya gelen işsizler, belki bir iş çıkar umuduyla bütün gün aynı yerde bekliyor. Günübirlik işler tutmaya çalışan ve kendilerine kalıcı iş istediklerini anlatan işsizler, devletten yardım eli bekliyor.
      Aylardır işsiz olduğunu anlatan bir C.T. isimli genç, "Van'ın en büyük sorunu olan işsizlik hala çözüme kavuşmadı. Biz burada yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Aylardır iş arıyoruz, ama bulamıyoruz. Tek umudumuz sabahtan akşama kadar bu kahvede iş için beklemek. Biz bu zamana kadar hiç güzel bir hayat yaşayamadık ve çocuklarımıza da yaşatamadık. Çünkü elde avuçta bir şey yok. Bizim tek derdimiz evimize ekmek götürmek. Bize bu konuda destek olunursa iyi olur. Yetkililerden rica ediyoruz, lütfen bizim bu sorunumuza çözüm üretsinler" şeklinde konuştu.


       Tek isteklerinin bir ekmek kapısı olduklarını vurgulayan işsiz C.T., "Bizim tek isteğimiz bir ekmek kapımızın olması. Yetkililer sürekli bize 'Bu sorun için kalıcı bir çözüm bulacağız' diyor. Ama maalesef şu ana kadar herhangi olumlu bir adım atılmadı. Biz aylardır boş geziyoruz. Daha önce yataklarımızı alarak gurbete gidebiliyorduk. Şimdi de gideriz, ama gurbette yaşam çok daha zor geçiyor. Bizim şuan tek umudumuz Hükümetin yapacağı yeni yatırımlar. İnşallah bize bu konuda yardımcı olurlar" yorumunda bulundular.

Van’daki işsizlerin beklentisi sürüyor