Van'daki GESKON Başkanları tanıtıldı

Gençlik ve Spor Konfederasyonu'na (GESKON) bağlı; Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı, İl Başkanlığı ve İlçe Başkanları, Şişli Öğretmenevi'ndeki bir programda tanıtıldı. GESKON Bölge Başkanı Nihat Karadayı, amaçlarının spor alan?

VAN 11.03.2018 18:10:46 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Daha önce Gençlik ve Spor Konfederasyonu İl Başkanı olan ve ardından Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı'na seçilen Nihat Karadayı, gazetecilerle bir araya gelerek, kurum başkanlarını tanıttı.

Karadayı, Van-Şişli Öğretmenevi'nde yapılan toplantıda, gazetecilere GESKON hakkında bilgiler verdi.
GESKON'nun 2007 yılında kurulduğunu ve merkezinin Ankara'da bulunduğunu belirten Karadayı, konfederasyonlarının amacının, gençlerin her kademede, eğitim, öğretim kurumlarında, çalıştıkları iş kollarında yönetime katılmalarına, kendilerine ve becerilerini geliştirmelerine katkı sunmak olduğunu anlatarak, "Konfederasyonumuzun üye sayısı iki milyonun üzerindedir. Konfederasyonumuza bağlı 10 gençlik federasyonu ve 500 gençlik hareketi adı altında dernekleri bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.
    Bütün şehirlerde; gençlik merkezleri, spor tesisleri, spor kompleksleri kurmak ve bunları gençlerin hizmetine sunmayı amaçladıklarını söyleyen Karadayı, "Gençleri doğru yönlendirmek ve doğru bilgilendirmek için çalışmalar yapmaktır. Gençlerimizi; sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan korumak için çalışmalar yapacağız. Bu konuda önümüzdeki süreçte sempozyumlar gerçekleştireceğiz. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da gençliğimizi ve ülkemizi uluslar arası platformlarda en iyi şekilde temsil edecek gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Konfederasyonumuz üyeleri arasında beşeri münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar, konser, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlikler düzenleyeceğiz" dedi.

   "ULUSLARARASI GENÇLİK FAALİYETLERİ DÜZENLEYECEĞİZ"
   Karadayı, sözlerine devamla "Sadece ülkemizde değil, başka ülkelerde de uluslar arası gençlik faaliyetlerine katılmak ve bizzat federasyon olarak bu faaliyetleri düzenleyeceğiz.
   Gençlik politikalarının hazırlanması için çalışmalar yapacağız. Bu bağlamda ulusal ve uluslar arası lobi faaliyetlerinde bulunacağız. Konfederasyonumuz, kurulduğu 2007 yılından bu yana ülkemizde, uyuşturucuyla mücadele kampanyaları, ceza evinde yatan gençlerin yaşam standartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar, yüzlerce üniversite öğrencisine öğrenim bursları verilmesi gibi bir çok çalışmalarda bulunmuştur. Bundan sonra da aynı özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. İdeolojisi Türkiye cumhuriyeti devletinin bağımsızlığıdır. Konfederasyonumuz, gençler arasında etnik ayrımcılık yapmaz, yönetimde her kesimden ve görüşten gençler bulunmaktadır. Bütün siyasi partilere eşit mesafededir. Ülkesini, vatanını, milletini seven herkes konfederasyonda görev alabilir. Doğu Anadolu illerinde ve ilçelerinde örgütlenmemizi tamamladık. İnşallah bundan böyle gençlerimiz her alanda güzel çalışmalar yapacağız. Bölgede, bütün illerimizde tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli olarak, uyuşturucuyla mücadele kampanyaları ve çeşitli çalışmalar yapacağız. Konfederasyon olarak bu zamana kadar ülkemiz genelinde gençler ile ilgili çok sayıda sosyal sorumluluk organizasyonları hayata geçirilmiş olup bundan sonrada gençler ile ilgili her türlü sosyal sorumluluk projelerini yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Karadayı, kendisinin Doğu Anadolu Bölge Başkanı, İl Başkanının Muhammed Karadayı
Nihat Karadayı olduğunu söyleyerek, Yönetimde çeşitli görevlerde; Mustafa Kiye, Turan İriş, Cengiz Acar, Nihat Yılmaz, Ruknettin Bildirici, Yıldırım Şevgin, Nazım Özatak, Faruk Akgeyik, Bahaeddin Yorğun, Murat Yaşar, M.Zeki Barış ve Filiz Elter'in bulunduğunu belirtti.
   GESKOB'un İlçe Başkanlarını tanıtan Karadayı, "İlçe başkanlarımızı tek tek belirledik. İpekyolu İlçe Başkanı Mesut Gülçimen, Tuşba İlçe Başkanı Ömer Duran, Edremit İlçe Başkanı Ferhan Bayram, Erciş İlçe Başkanı Hakan Yağar, Gevaş İlçe Başkanı Necmi İdiz, Çaldıran İlçe Başkanı Abdurrahman Kedali, Muradiye İlçe Başkanı İlhan Narinç, Özalp İlçe Başkanı Mehmet Şerif Atalı, Saray İlçe Başkanı İskender Atalı, Bahçesaray İlçe Başkanı Enver Fener, Çatak İlçe Başkanı Hakim Aydoğan, Başkale İlçe Başkanı Memet Kara ve Gürpınar İlçe Başkanı Sebahattin İdiz olarak belirlendi. Umarım hayırlı ve güzel işlere imza atarız" ifadelerini kullandı.