Van'daki gazetelere icmallerle ilgili eğitim…

Basın İlan Kurumu (BİK) İlan Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Van'daki yerel gazetecilere icmal varakalarının elektronik ortamda nasıl hazırlanması gerektiği konusunda eğitim verildi.

VAN 22.05.2015 09:23:11 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından Van'da resmi ilan alan yerel gazetelerin icmal varakalarını nasıl hazırlamaları gerektiğiyle ilgili iki saatlik bir eğitim verildi. Saat 14:00'te başlayan eğitimde, elektronik ortamda hazırlanan icmal varakalarının her ayın 20'sine kadar yüklenmesi gerektiği hatırlatıldı.
Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) toplantı salonunda düzenlenen seminerde, BİK İlan Hizmetleri Müdürlüğü'nden Figen Kazak, slayt gösteri eşliğinde icmallerin nasıl hazırlanacağı konusunda bilgi verdi.
Elektronik ortamda kullanıcı adı ve şifreler girildikten sonra hazırlanması gereken icmal varakalarında; gazetenin genel bilgileri, sayfa sayısı, kağıt durumu, baskı, satış durumu, kadro durumu, aylık ödemeler, vergi-sigorta hizmet listesi ve tahakkuk evraklarının zamanında ve eksiksiz olarak doldurulması gerektiğini anlatan Figen Kazak, sıkıntı olması halinde BİK Şubesi'ndeki görevlilerden yardım alınması gerektiğini hatırlattı.
BİK Şube Müdürü Yahya Öylek ise, daha önce zaman zaman arkadaşları icmaller konusunda bilgilendirdiklerini, bundan sonraki süreçte biraz daha dikkatli olunmasının gazeteler açısından da faydalı olacağını anlattı.Bölge: Bişar Ulutaş