“Van'daki fuarlar bölgeye büyük katkı sunuyor“

Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı Koordinatörü Murat Çakır, geçen yıl 5.si düzenlenen Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı'nın bölgeye ve ülkeye pozitif katkılar sunduğunu söyledi. Çakır, 'Bunun en güzel kanıtı, fuara katılan yab

VAN 22.12.2014 16:42:47 0
“Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 18 - 21 Eylül 2014 tarihleri arasında Ajans Asya Fuarcılık tarafından Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde organize edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, TÜRSAB, TOBB, KOSGEB, Van Valiliği, Van Belediye başkanlığı vb kurumların desteği ile 5. Turizm ve Seyahat Fuarı'nın önemine vurgu yapan Çakır, "Fuar etkinlikleri kapsamında ulusal ve yerel basının yanı sıra,  farklı ülkelerden 15 kişilik gazeteci heyetini de misafir ederek, ilin ve bölgenin turizm potansiyeli tanıtmaya gayret ettik. Kültür ve Turizm Bakanlığının ciddi katkıları ve Ajans Asya Fuarcılığın ciddi destekleri ile başta Van Turizm ve Seyahat Fuarımızı gezen heyete daha sonra ilin ve bölgenin farklı turizm mekânları gezdirdik" dedi. 
        ÇAKIR: "TEŞEKKÜR MESAJLARI ALDIK"
          Etkinlik sonrası ülkelerine dönen heyetlerden çok anlamlı teşekkür mesajları aldıklarını söyleyen Çakır 'ülkelerine dönen gazeteci arkadaşlarımız gerek ilimiz ve bölgemiz ve gerekse ülkemiz ile ilgili ciddi pozitif bir fikir sahibi oldular ve bu fikirlerini de yayın organlarında paylaşarak ülke tanıtımımıza katkıda bulunmaktadırlar. Bunun en son örneği de Yunan gazeteci  Georgia-Ev Geropoulou oldu. Yunanistan en prestijli yayın organlarından biri olan  http://newtimes.gr 'a yazan Georgica- Ev Geropoulou, başta Van olmak üzere bölgenin turizm değerlerini enfes bir yazı ile yunan halkı ile paylaştı. Özellikle Van ilimizin güzelliklerini ön plana çıkaran yazar,Van'ın kahvaltısından kedisine, Vangölü'nden ishak paşa sarayına, Hoşap kalesinden, Akdamar adasına, yemek kültüründen,doğasına kadar pek çok konuya değinirken,  Van Turizm ve Seyahat Fuarımızı da bölgenin en prestijli etkinliklerden biri olarak gördüğünü söylemiştir.'dedi.

           Turizm Fuarının en büyük amaçlarından birinin ilin ve bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri ile turistik değerlerinin ülke ve dünya tarafından bilinmesini sağlayarak turizm alanında bu bölgenin hak ettiği değeri görmesi olduğunu söyleyen Çakır " Amacımız ilimizi ve bölgemizi dünya gündemine taşımaktır. Sadece deniz ve kum eksenli turizmi kırsala taşıyarak yeni turizm anlayışının gelişmesine yardımcı olmak ve bölgenin kalkınmasına destek vermektir. Tüm destekçilerimize katkılarından dolayı bir daha teşekkür etmek istiyorum. Fuarımız amacına ulaşmaya başlamıştır. Şimdi Turizm fuarımız tüm kesimlerce daha çok desteklenmelidir. Çünkü turizm fuarımız sesimizin ülkeye ve dünyaya en doğru hitabıdır. Herkesi 2015 tarihinde düzenleyeceğimiz Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı'na destek olmaya davet ediyorum" dedi.