Van’daki esnaflar elektrik kesintilerinden mustarip…

Van’da şehir merkezinde zaman zaman meydana gelen elektrik kesintileri özellikle esnafları sıkıntıya sokuyor. Esnaflar bu sorunun artık çözülmesini istiyor.

VAN 1.12.2016 11:56:02 0
Van’daki esnaflar elektrik kesintilerinden mustarip…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Salih Deniz

      Gazetemize açıklamalarda bulunan bazı esnaflar, şehir merkezinde elektrik kesintisinin en fazla kendilerini olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi.


      Elektrik kesintileri yüzünden iş yapamadıklarını ve Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) yetkililerinin bu soruna bir çözüm bulmasını istediklerini belirten esnaflar, müşterilerin de bu durumdan etkilendiğini anlattı.


       Gazetemize açıklamalarda bulunan Ferhat Eczanesi yetkilisi Ferhat Yönten, “Sağlık sektöründe hizmet veren eczacılar olarak ilimizde yaşadığımız elektrik kesintilerinden ciddi anlamda sıkıntılar yaşamaktayız. Özellikle buzdolaplarında bulunması gereken ilaçlar için hassas olmaya çalışıyoruz. Çünkü elektrik kesintilerinden dolayı buzdolaplarında ısı artıyor. Bu yüzden ilaçlar bozulma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bizler bu durumda tedirgin oluyoruz. Yine günlük ilaçlarını almaya gelen hastalar, işlemlerimiz tamamen bilgisayarlı sistem üzerinde olduğu için, onlar da mağdur oluyor” ifadelerini kullandı.


       Gazetemize açıklamalarda bulunan bir diğer esnaf Papatya Giyim yetkilis Mirhaç Bezgin ise, elektrik kesintileri yüzünden iş yapamadıklarını ifade ederek, “Bizler çocuk ve genç bayan giyimi üzerine hizmet veriyoruz. Bu müşterilerimiz iş yerine girmek istediklerinde, elektrik kesintisi ve karanlıktan dolayı geri dönmek zorunda kalıyor. Bu da bizleri olumsuz etkiliyor. Yani iş yapamıyoruz. Bu elektrik sorununun çözülmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.
Öte yandan kesilen elektrikler yüzünden, birçok esnaf da sesli jeneratör kullanıyor. Bu jeneratörler de ses kirliliğine yol açarak, vatandaşları rahatsız ediyor.