Van'daki Ermeni Ayininin Ardından

Van'da yapılan 4'ncü Ermeni ayine olan ilgi kimi turizmcileri memnun ederken, kimileri de memnun etmedi.

VAN 9.09.2013 16:13:18 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da yapılan 4'ncü Ermeni ayine olan ilgi kimi turizmcileri memnun ederken, kimileri de memnun etmedi.

Akdamar Kilisesi'nde dün yapılan ayine olan ilgiyi değerlendiren Ayanıs Turizm Seyahat Acentesi sahibi Abdullah Tunçdemir, gelenlerin sayısında düşüş olduğunu ve bunun nedenlerinin araştırılması gerektiğini söyledi. Tunçdemir, "Kilisede yapılan ayin ile ilgili yeterince tanıtımlar yapamamaktayız. Son 3 yılki ayinde o ilkinde olduğu gibi bir zevk, bir heyecan göremiyoruz. Bizim bu heyecanı, bu zevki tekrardan canlandırmamız gerekmektedir. Bunun hepimize büyük katkısı olacaktır. En başta da ilimizin turizm potansiyelinin artması konusunda büyük rol oynayacaktır. Gerek ülkemizdeki bazı dernekler, gerekse de Ermenistan tarafından bazı grupların olumsuz açıklamalarına rağmen yine de bu ayin ilimizde gerçekleşmektedir. İnsanlar üzerindeki korkuyu atlatmaları konusunda bizlere büyük görevler düşüyor. Başlatılan çözüm süreci ile birlikte ilimizde güven ortamının ne kadar güvenilir olduğunu yapacağımız tanıtımlarla Ermenilere anlatmamız gerekiyor. Bunu başarılı bir şekilde yaptığımız takdirde, inanıyorum ki bu sayı artacaktır. Onun için hepimize büyük görevler düşüyor. Turizmle alakalı işletmelerimizle bu konuda görüş alışverişlerimiz oldu. Onlarda doluluk oranı konusunda son derece memnuniyetlerini dile getirdiler. Umarım herkes elinden gelenin en iyisini şimdiden yapmaya başlar ve bunun meyvelerini önümüzdeki yıl birlikte alırız" dedi.

Kentin ilk beş yıldızlı oteli oan Rescate Van Otel Genel Müdürü İrem Tinli Angün ise, ayinden dolayı bir memnuniyet yaşamadıklarını dile getirdi. Otellerinde yüzde 75 oranında bir doluluk yaşadığını ifade eden Angün, "Bu doluluk sadece ayin için gelenlerden oluşmuyor. Kendi müşterilerimizle birlikte bu oran çıktı ortaya. Ayinin böylesi sönük geçmesini biz tanıtım eksikliğine ve ilk yıl gelen misafirlerimizin yüksek rakamlar karşısında küstürüldüğünü gördük. Bize gelen şikayetler de bu doğrultudadır" dedi.

Kentin önemli otellerinden olan Menua Otel yetkilisi Ayhan Turul da, yaşanan güven ortamı ile birlikte güzel bir dönem geçirdiklerini belirtti. Ayinden dolayı otellerinin yüzde 100 oranında bir doluluk yaşadığını anlatan Turul, "Tabi ki bunun bu şekilde bırakılmaması gerekir. Bu sayının daha da arttırılması konusunda çalışmalara hız verilmelidir" ifadelerini kullandı.