Van'daki Dilenci Sorununa Çözüm Aranıyor !

Van Büyükşehir oldu. Büyükşehir olması ile beraber bazı dezavantajları da maalesef beraberinde getirdi. Bu dezavantajlardan sorunlardan bir tanesi de dilenci sorunu !

VAN 21.04.2014 17:36:29 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'daki dilenci sorunu her geçen gün büyüyor. Özellikle Van'ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet caddesindeki dilenci çokluğu dikkatlerden kaçmıyor. Bu soruna bir çözüm bulunması elzem. Van'daki dilenci sorunu özellikle 2011 depreminden sonra ve Suriye'deki iç savaşla beraber had safhaya çıktı. Suriye'den gelen kadın ve çocukların çoğu camii önlerinde ya da işlek caddelerde dileniyor.


Van'a çeşitli il ve ilçelerden gelen dilencilerin son zamanlarda sayılarında bir artış gözlenmesi vatandaşların tepkisine de neden oluyor diğer taraftan da başka bir dramı da gözönüne seriyor. Dilencilerin dilenirken yanlarında daha bir kaç aylık çocuklarının bulunması ve bu çocukların günboyu sıcak hava, soğuk hava, yaz ,kış betonlarda yatırılması ve bu eyleme malzeme edilmesi vicdanları yaralıyor. Dilendirilen çocukların hep uykulu,bitkin olması ise akıllarda soru işareti bırakıyor. Yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulması gerekiyor. Kısa vadede böyle bir sorunu çözmek pek mümkün olmasa da uzun vadede bu sorun çözülebilir.


Yardıma muhtaç insanlara destek olmak dinen, ahlaken, vicdanen önemli bir şeydir. Toplumsal duyarlılık bunu gerektirir Ama sorgulamamız gerekin bir şey var bunu yaparak Van caddelerinde dilenen insanlara iyilik mi yapıyoruz kötülük mü? Kısmen iyilik gibi görünse de verilen her kuruşun bu eylemi sürdürmeye vesile olması sebebiyle kötülük payının daha fazla olduğu görülecektir.

Bizde yetkililerden bu soruna daha etkili, yapıcı bir çözüm bulumasını istiyoruz. Bu insanların sosyal sorumluluk projeleri kapsamında daha iyi bir konuma getirilmesi bu durumdan kurtulmalarını istiyoruz.


Yetkililer bizi duysun....

KAYNAK: Gazetevan.com