Van'daki dere mikrop saçıyor

Van'ın İpekyolu ilçesinde geçen Kırman Deresi temizlenmediğinden dolayı çevreye kötü kokuların yayıldığını ifade eden mahalleliler, DSİ'den konuya atması çağrısında bulundular.

VAN 6.11.2014 16:22:57 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu Belediyesine bağlı Cevdetpaşa Mahallesi’ndeki Kırman Deresi’nin Çelebi Sokaktaki kısmının temizlenmediğini iddia eden mahalle sakinleri DSİ’yi göreve çağırdılar.

 

Mahalle sakinlerinin dereden gelen pis kokulardan dolayı rahatsız olduğunu belirterek, gereken temizliğin yapılması talebinde bulundular.

 

Çelebi Sokak sakinlerinden Abidin Oktar; Kırman Deresi DSİ tarafından yukarı mahallelerin temizlendiğini fakat Çelebi Sokak’ın temizlenmediğini iddia etti.

 

Oktar, Kırman Deresi’nin yağmur ve kar yağdığı zaman yukarı tarafların temiz olduğu için yukarıdan gelen bütün pisliklerin Çelebi Sokak’ında biriktiğine dikkat çekerek, bundan dolayı birikip kaldığını ve zamanla kokmaya başladığını ifade etti.

 

Bu dereninde bir an önce temizlenmesi talebinde bulunan Oktar daha sonra, “ Derenin yukarı ve aşağı tarafları temizlendi. Bizim bu sokağa ise temizlik yapılmadı. Zaten en önemlisi de burası, çünkü burada insanlar yaşıyor yukarı taraflar hep boş tarlalar. Biz gidip şikâyette bulunduk fakat onlar, ‘Sizin sokağa makineler giremiyor’ dedi. Makinelerin buraya girememesi bizim sorunumuz değil, biz bu pis kokuyu her gün çekmek istemiyoruz, çocuklarımız bu kokular yüzünden hastalanıyor, hastaneye gittiğimiz de doktorlar bize mikrop bulaştığını söylüyorlar.”  İfadelerine yer verdi.

 

Bir gün olsun bu kokular yüzünden ailesiyle beraber evinin balkonunda oturup çay bile içemediğini ve bunun yıllardır böyle olduğunu söyleyen Oktar; kimsenin gelip de ilgilenmediğini dile getirdi.

 

Aylar önce konu hakkında şikâyette bulunduklarını ama DSİ’nin sadece duvar ördüğünü dile getiren Oktar,  dernenin zeminine ise beton yapacaklarını söylediklerini ama şimdiye kadar herhangi bir şeyin yapılmadığını sözlerine ekleyerek, yetkililerin mağduriyetlerini giderilmesini istedi.