Van’daki çocuklara ‘hakları’ anlatıldı

Tuşba Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tarık Kuşman tarafından ‘Çocuk Olarak Haklarımızı Biliyoruz ve Geleceğimize Hazırlık Yapıyoruz’ projesi kapsamında seminer verildi. Kuşman, çocukların tüm haklarından yararlanma hakkı olduğun

VAN 30.11.2016 17:52:56 0
Van’daki çocuklara ‘hakları’ anlatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ münasebeti ile çocuklara  ‘Çocuk Hakları’nın tanıtımı semineri verildi.

     Hüsrevpaşa Ortaokulu ve İpekyolu Ortaokulu’nun konferans salonunda ayrı gruplar halinde yaklaşık olarak 500 çocuğa eğitim verildi. 

     Öğrencilere ‘Çocuk Hakları’ slaytı eşliğinde verilen eğitimde konuşan Tuşba Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tarık Kuşman, “Tüm çocuklar sahip oldukları ırk, renk, cinsiyet, dil, siyasal ya da başka düşünceler, ulusal, etnik ve sosyal köken, mülkiyet, sakatlık, doğuş ve diğer statüler dâhil ayırım ve fark gözetmeksizin tüm haklardan yararlanma haklarına sahip olduğunu belirtti.

    Kuşman, konuşmasının devamında haklarını koruyan ve gözeten başkalarının hakkına saygı duyan bireyler olarak yetişmelerini sağlamaya çalıştıklarını her çocuğun kişiliğinin becerilerinin zihinsel ve fiziksel yeteneklerinin mümkün olduğunca geliştirilmesi hakkı olduğunu, çocuk hakları sözleşmesi ilke ve hükümleri çerçevesinde Yaşama ve Gelişme Hakkı, Eşitlik-Ayırım Gözetmeme Hakkı, Katılım Hakkı, Çocuğun Yüksek Yararı İlkesi hakkında çocukların bilinçlendirilmesini amaçladıklarını ifade etti.”

   Program sonunda çocuklara çikolata ikram edildi. Eğitimden dolayı memnuniyetlerini dile getiren çocuklar ise böylesi etkinlikler sayesinde bilgi sahibi olduklarını ifade etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi