Van’daki ASKOM toplantısına 5 ilden çalışanlar katıldı

Van İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 2016 Kasım dönemi Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) koordinasyon ve çözüm önerileri toplantısı düzenlendi.

VAN 28.11.2016 16:21:04 0
Van’daki ASKOM toplantısına 5 ilden çalışanlar katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölgesel Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Toplantısı Van Elite Word hotelinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Van, Hakkâri, Muş, Bitlis ve Ağrı illerinden toplam 80 idareci ve birim sorumluları katıldı.

    Bölgesel ASKOM toplantısına ilimizden İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet SEMUR, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Acil Başhekim Kadıköy escort yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Mehmet Reşit Öncü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden ilgili başkanlar, Halk Sağlığı Müdürlüklerinin ilgili şube müdürleri ve hastane başhekimleri Acil ve Afatler Sağlık Hizmetlerinden sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı DT. Şebnem Kartal, Acil ve Afatler Sağlık Hizmetler Şube Müdürü Halis Gökyer katıldı.

   İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünün sunumuyla başladı.

   Toplantıda Hizmetin sunumunda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri görüşülerek önemli kararlar verildi. Bölge genelinde sunulan hizmetin paydaş kurumlar ile işbirliği içerisinde aksatılmadan sürdürülmesi, vatandaşlara sunulan acil sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması ve işleyişinin kolaylaştırılması amacıyla atılacak adımlar tartışıldı.

    İki gün devam eden toplantıda Bölgesel sorunlar, kış şartları, yol güvenliği, İl dışı sevk oranları, sevk nedenleri ve gereklilikleri, anne-bebek ölümleri, önlenmesi bölgesel düzeyinde alınacak önlemler, helikopter ambulans sevklerinin geliştirilebilmesi ve bölgede yaşanan sıkıntılar, ele alınarak (UMKE) Ulusal Medikal Kurtarma Ekip, birimi faaliyetlerinin, etkin kullanımı ve ortak tatbikat önerileri,   masaya yatırıldı.  Hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ile hastanede verilen acil servis hizmetlerinin koordinasyon içerisinde aksatılmadan yürütülmesi, için bölge illerin sağlık kapasitelerinin daha verimli kullanılabilmesini sağlamak için iller arası koordinasyonun arttırılması konuları görüşüldü.Bölge Gazetesi Haber Merkezi