Van’daki abonelerin doğalgaz faturası şikâyeti…

Van’da doğalgaz kullanan bazı vatandaşlar, doğalgaz firmasından dert yandı. C.K. isimli bir vatandaş, sadece bir adet doğalgaz faturası kendilerine ulaşmadığı için ödeme yapamadığını, ikinci doğalgaz faturasının geldiği gün evini

VAN 2.12.2016 11:08:08 0
Van’daki abonelerin doğalgaz faturası şikâyeti…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Bölge: Fahrettin Yiğit

       Van’da bazı doğalgaz aboneleri, özellikle bir fatura ödenmedi diye gazları kesildiği ve üstüne üstlük açma-kesme cezası ile faiz ödemek zorunda kaldıkları için, söz konusu firmaya ateş püskürdüler.


         Gazetemize açıklamalarda bulunan C.K. isimli bir vatandaş, kendisine ulaşmayan bir faturadan dolayı gazının kesildiğini söyleyerek, “Ben Ali Paşa Mahallesi’nde bir apartmanda oturuyorum. Önceki gün hanım beni arayarak doğalgaz şirketinden birilerinin geldiğini ve gazı keseceğini söyledi. Ben de, borcumuzun olmadığını belirttim. Eve geldiğimde baktım ki gazı kesmişler. Hemen mahallemizdeki şirketin bulunduğu ödeme merkezine gittim. Önceki aydan 40 TL gecikmiş borcum olduğunu söylediler. Yeni aydan da 192 TL borcum olduğunu belirttiler. Ancak ara tahakkuk borcu olarak 15 TL, açma-kesme ücreti olarak da 33 TL kesinti yaptılar. Bu, inanın vatandaşa yapılan bir zulümdür. Çünkü bana fatura gelmemiş, nereye bırakmışlar bilmyorum. O yüzden 40 TL gibi küçük meblağı ödemedim diye, 33 TL kesinti ve ara tahakkuk olarak da 15 TL kesinti yapmaları vicdanen yanlıştır. Düşünün faturası bana ulaşmayan ve sadece 40 TL gibi bir ücret ödenmediği için, yaklaşık 50 TL fazla paranın kesilmesi büyük bir yanlıştır. Ben bu durumu gazeteniz aracılığıyla kamuoyuna duyuruyorum. Belki benim gibi çok sayıda vatandaş aynı dertten mustarip. Bu sorunun çözülmesini istiyorum. Hakkımı da helal etmiyorum” ifadelerini kullandı.