Van’daki 6 ilçeye mezbahane...

Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı tarafından ilçe yatırımları kapsamında 6 ilçede tam donanımlı ve modern mezbahane inşa ediliyor.

VAN 1.11.2017 17:34:14 0
Van’daki 6 ilçeye mezbahane...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Çatak ve Muradiye ilçelerinde inşa edilen mezbahanelerin yapımı tamamlanırken; Gevaş, Çaldıran, Bahçesaray ve Saray ilçelerinde ise çalışmalar devam ediyor.

    Açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Fazıl Kaya, Çatak ilçesinde yapılan modern mezbahanenin hizmete açıldığını belirterek, “Muradiye ilçemizdeki mezbahanemizin yapımı tamamlandı.

   Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu’nun Gevaş ilçemizdeki ziyaretleri sırasında talimatlarıyla temelini attığımız mezbahanemizde çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar Gevaş’taki vatandaşlarımız hayvanlarını gelişi güzel kestiriyorlardı. Yılsonuna kadar tamamlamayı planladığımız modern ve hijyenik mezbahanemizle birlikte vatandaşlarımız artık hayvanlarını veteriner hekimi gözetiminde keserek daha sağlıklı et tüketebileceklerdir. İlçelerimizde inşa ettiğimiz mezbahanemizde günlük ortalama 100 küçükbaş ve 50 büyükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. İhtiyaç durumunda buralar 7/24 hizmet vererek bu kapasiteyi arttırabilecek” dedi.
   Çaldıran ilçesinde Doğu Anadolu Projesi (DAP) ile birlikte bir mezbahane çalışması başlattıklarını da sözlerine ekleyen Kaya; Saray ve Bahçesaray ilçelerinde yapılacak olan mezbahanelerle birlikte Van’da mezbahanesi olmayan ilçe kalmayacağını ifade etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi