Van’daki 112 ekiplerine dijital telsiz…

Van 112 Komuta Kontrol Merkezi “Analog telsiz sistemini değiştirerek Daha kaliteli ve daha net bir ses sistemi taşıyan dijital telsiz sistemine geçti.

VAN 18.01.2018 16:35:04 0
Van’daki 112 ekiplerine dijital telsiz…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Haberleşme Birim Sorumlusu Şükrü Erden tarafından Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda 112 personellerine telsiz eğitimi verildi.

   Van İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nevzat Akdoğan, Analog telsiz sisteminin kapsama alanı yüzde 10'larda iken dijital telsiz sistemiyle şu anda yüzde 98'e ulaştığını ve 112 çalışanlarına önemli kolaylıklar getirdiğini belirtti.

   Akdoğan, “7 aylık bir kurulum çalışma sonrası, dijital telsiz ile kapsama alanımız yüzde yüz seviyeye çıktı. Şuanda alt yapı çalışmalarımız tamamlandı. Bütün istasyonlarımızın ve araçlarımızın telsizleri değiştirildi. Bütün telsizlerimiz şuanda dijital” ifadelerini kullandı.

   112 Komuta Kontrol Merkezine bağlı 112 Acil Sağlık ekiplerinin telsiz altyapısını yenilediğini dile getiren Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nevzat Akdoğan, "Yeni telsiz altyapısıyla analog telsiz sisteminden zaman zaman yaşana ses parazitlilerinden dolayı sağlıklı bir iletişim kurulamıyordu, dijital telsiz sistemine geçilerek, eski analog sistemi şehir merkezinde faal olarak kullanmaktaydı. İlde Dijital sistemin kurulmasıyla birlikte, tüm istasyonlarımızda dijital sisteme geçti. İl ve ilçelerde olmak üzere 36 istasyonumuz etken duruma getirildi. Van’da günde ortalama 9 bin çağrı alınmakta, ortalama 240 vakaya gidilmektedir. Analog telsiz sisteminin kapsama alanı düşük olduğundan dolayı daha kaliteli ve daha net bir ses taşıma sistemi olan dijital telsiz sisteminin şu anda altyapı çalışmaları tamamlandı” dedi.