Van’da ‘Yeryüzü Sofrası’ Kuruldu

Ramazan ayının 14. Gününde Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Feqiye Teyran Parkı önünde bir araya gelen kalabalık bir grup, ‘Yeryüzü Sofrası' kurarak oruçlarını açtı. Grup, yanlarında getirdikleri yiyecek ve içecekleri birbirlerine ikram

VAN 2.07.2015 13:19:28 0
Van’da ‘Yeryüzü Sofrası’ Kuruldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

"Yeryüzü Sofrası"nın kimseye mal edilmemesi için de düzenleyenlerin ya da organize edenlerin isimleri açıklanmazken yerel basın ve sosyal medya üzerinden yapılan çağrıya uyan kalabalık bir grup, Ramazan ayının 14. Gününde iftarını yapmak için Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Feqiye Teyran Parkı önünde bir araya geldi.

‘YERYÜZÜ SOFRASI'NDA İFTAR

İftar saatinden yaklaşık 1 saat önce hazırlıklara başlayan grup Feqiye Teyran Parkı önünde yere gazete serdi. Gazetelerin üzerine yanlarında getirdikleri yiyecek ve içecekleri yerleştiren grup, yere oturarak iftar saatinin gelmesini bekledi. Daha sonra ezanın okumasıyla birlikte ‘Yeryüzü Sofrası'na katılan grup iftarını açtı.

‘İRANLI TURİSTLER İLGİ GÖSTERDİ’

"Yeryüzü Sofrası"na caddeden geçen İranlı turistler de ilgi gösterdi. Hatta bazı turistler ‘Yeryüzü Sofrası'na’ oturarak halk ile birlikte iftarını açtı.

‘KESKİN DE KATILDI’

‘Yeryüzü Sofrası'na’ Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin’de katıldı. Keskin’in vatandaşlara yemek dağıtması ise hayranlıkla izlendi ve takdir topladı.

‘SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİ DESTEK VERDİ’

Keskin’in yanı sıra bu etkinlikte büyük emekleri olan MAZLUMDER Van Şube Başkanı Yakup Aslan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdulbasit Bildirici de katıldı.Öte yandan SES Van Şube Eş Başkanı Cengiz Paycu ve Eğtim-Sen Van Şube Eş Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit de ‘Yeryüzü Sofrası'na’ katılanlar arasında yerini aldı.

‘HALKIMIZ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ’

İftar sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

‘Yeryüzü Sofrası'nda iftar yapmanın kendilerine büyük bir keyif verdiğini vurgulayan Keskin, “Halkımız bugün bir arada barış içinde nasıl yaşanacağını bir kez daha gösterdi. Her kesimden insanları bu sofrada görebiliyorum. Birbirini tanımayan arkadaşlar birbirlerine getirdikleri yemek ve içecekleri ikram ediyorlar. Bundan daha zengin bir sofra olabilir mi? Katılımın bu kadar çok olması da beni sevindirdi. İnşallah bu organizasyonun devamı gelir” şeklinde konuştu.