Van'da Yabani Hayatı Koruma Merkezinin temeli atıldı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde kurulması planlanan Yaban hayatı koruma ve rehabilitasyon merkezinin temeli törenle atıldı.

VAN 29.05.2015 09:11:48 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yaban hayatı koruma ve iyileştirme merkezinin temel atma törenine Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden yetkililer ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Peyami Battal, yapılacak merkezin hem yaban hayatını koruma hem de bölge insanını yaban hayatla tanıştırma amaçlı olduğunu söyledi.

“Türkiye'de ilk defa bu uygulamayı biz yapıyoruz”

Yaban hayatı koruma ve rehabilitasyon merkez müdürlüğü tarafından buraya böyle bir kompleks fikrini olumlu karşıladıklarını belirten Battal, "Böylesi bir merkezin yapılması fikri bize getirildiğinde biz de bazı mercilerle görüştükten sonra hepsi bunu olumlu karşıladılar. Bu olumlu yaklaşım neticesinde bu araziyi tahsis ettik. Türkiye'de ilk defa bu uygulamayı biz yapıyoruz. Bundan sonra Türkiye'de yaygınlaşacağına inanıyoruz.

Yaban hayvanları koruma eğitim araştırma uygulama merkez müdürlüğüne üniversitedeki bu araziyi tahsis ettik. Bölge insanımız sorun yaşayan hayvanlara denk geldiği zaman YYÜ'de bu hizmetin verildiği biliyor ve bize ulaşmaya çalışıyorlar. Bu hayvanlar masrafları üniversitemiz tarafından karşılanmak üzere tedavi edildikten sonra doğal ortamına bırakılıyor. Bu merkez sadece tedavi ve rehabilitasyon merkezi işlevi görmeyecek aynı zamanda insanlarımızın yaban hayatla tanışması sağlanacak." şeklinde konuştu.  (İlyas Akkoş - İLKHA)