Van'da UMKE eğitimleri başladı

Van Afet ve UMKE Bölge Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Ulusal Medikal Kurtarma eğitimleri başladı.

VAN 27.07.2015 17:34:45 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Afet ve UMKE Bölge Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Ulusal Medikal Kurtarma eğitimleri Van Eğitim Sağlık Evi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Eğitimlere Van ve Muş illerinden katılımlar oldu.

Konu ile ilgili bilgi veren ‘Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sorumlusu’ Aydoğan Kaya, afet biriminin yönetimi ve işleyişini sağlamak üzere birim sorumlusu olarak görev aldıklarını belirterek, bu kapsamda ilde eğitim çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Müdürlük olarak ilde afet ve olağandışı durumlarda kullanılmak üzere sağlıkla ilgili lojistik malzemelerin bulunacağı afet deposu oluşturulduğunu belirten Kaya, UMKE donanımı, ekipmanları ve diğer lojistik malzemelerinin bu depoda uygun şartlarda muhafaza edildiğini ifade etti.

UMKE İl Sorumlusu Sinan Şahin ise konuşmasında, hedeflerinin sürekli eğitimler ve tatbikatlarla personelin bilgi birikimini ve tecrübesini artırmak olduğunu aktardı.

Şahin, konuşmasında ayrıca diğer kurumlarla olan iletişimi kesintisiz sürdürmek için ortak tatbikatlar yaptıklarını hatırlatarak, söz konusu eğitim ve tatbikatlarla UMKE personelinin reaksiyon süresini azaltmayı, beklenmeyen bir anda hızlı bir şekilde olası vakalara müdahale kabiliyetini geliştirmeyi planladıklarını dile getirdi.