Van'da Uluslararası Kent ve Engelliler çalıştayı toplantısı

Van'da yaşanan depremin ardından, yeni bir kentin inşasında tüm faktörlerin ve kentte yaşayan tüm paydaşların, yaşam alanları göz önünde bulundurularak bir dizi çalışma yapılması amacıyla toplantı düzenlendi.

VAN 22.04.2014 11:19:31 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO)’da düzenlenen, Yüzüncü Yıl Üniversitesinin öncülüğünde, depremden sonra yeni bir kentin inşasında tüm faktörlerin ve kentte yaşayan tüm paydaşların yaşam alanları göz önünde bulundurularak, bir dizi çalışma yapılması gerektiği için toplantı düzenlendi.



Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, yerli ve yabancı alan uzmanları, bilim adamları ve STK yetkilileri katıldı.



Toplantıda Engelliler ve Eğitim, Engelliler ve Sağlık, Engelliler ve Erişebilirlik, Engelliler ve Sanat, Engelliler ve Spor, Engelliler ve Doğal Afetler, Engelliler ve Hukuk, Engelliler ve Rehabilitasyon konuları görüşülerek yapılacak olan işlemler, sunum şeklinde anlatıldı.



Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, engelli vatandaşlar için yapılacak olan saha çalışmalarında, meslek elamanı personelleri ve dernek başkanları tarafından kullanılacak olan ‘Makbil Programı’ hakkında bilgi verdi.



Erol, personeller bu saha çalışmalarında ‘Makbil Programı’ kullanarak saha çalışmalarında yapılacak olan engelli ziyaretleri, bu sisteme girilecek ve biz bunu çok yakından takip etmiş olacağız dedi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)