Van'da 'Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor' Konferansı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 1961 yılından 2002 yılına kadar 36 hükümetin değiştiğine vurgu yaparak, '41 yılda 36 tane hükümet değişiyor.36 hükümetin ortalama görev

VAN 11.05.2013 14:38:43 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Adalet Ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 1961 yılından 2002 yılına kadar 36 hükümetin değiştiğine vurgu yaparak, "41 yılda 36 tane hükümet değişiyor. 36 hükümetin ortalama görev süresi 1,5 yıldır. 1,5 yıl görev süresi demek; istikrarsızlık demek, düzensizlik demek, kaos demektir" dedi.

AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor' konferansı, Devlet Su İşleri 17.

Bölge Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. AK Parti Ar-Ge Van İl Başkanı Ahmet Erdoğan tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Van Milletvekili Burhan Kayatürk, ülkede herkesin üzerinde durduğu iki noktanın olduğuna dikkat çekerek, "Birincisi demokrasi, ikincisi istikrar. Tabi ki demokrasi, istikrar için ihmal edilebilir bir şey değildir. Mutlaka ama mutlaka demokrasi lazım. Ancak istikrarlı olmayan dönemlerde, koalisyon dönemlerinde, bunlardan daha kötüsü ihtilal dönemlerinde Türkiye'nin neler kaybedildiğini, ne kadar gerilediğini, zaman zaman 10, 20, 30 yıl geri gittiğine dair konuşmalar yapıldı, tartışıldı" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise, AK Parti'nin 10 yıldır bir çaba içerisine girdiğini ve şu an itibariyle Türkiye'nin dört bir yanında toplantıların düzenlendiğini belirtti. Yıllarca bu milletin en temel hakkı olan demokrasinin, gerçek anlamda topluma yerleşmesi mücadelesi verdiklerini ifade eden Ünal, "Bu mücadeleyi eşit vatandaş olabilmek için verdik. Ayırımcılığın önüne geçmek için verdik. Birileri ötekileştirilmesin diye verdik. 75 milyon insan, birinci sınıf vatandaş olsun diye verdik. Herkesin haysiyeti ve onuru güvence altına alınsın diye verdik" dedi.

Vatandaşların yıllarca devletin karşısında boynu bükük, ezik yaşadığına dikkat çeken Ünal, "Devletin doktorunun, öğretmeninin karşısında boynunu büken, devletin polisinden, askerinden korkan, kısaca devletin adının geçtiği her yerde korkuyla birlikte anılan bir düzen kurdular" şeklinde konuştu.

Devletin milletin emrinde olması gerektiğini de sözlerine ekleyen Ünal, "Devletin milleti olmaz. Milletin bir devleti vardır. O devletin asli görevi de millete hizmet etmektir. 10 yıldan beri biz bunun mücadelesini veriyoruz. Artık bu millet tarafından yapılmış, bu milletin taleplerine göre, ihtiyaçlarına göre yapılmış, sivil özgürlükçü halkları ve özgürlükleri zenginleştiren bir anayasa olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.

1961 yılından 2002 yılına kadar 36 hükümetin değiştiğine vurgu yapan Ünal, "41 yılda 36 tane hükümet değişiyor. 36 hükümetin ortalama görev süresi 1,5 yıldır. 1,5 yıl görev süresi demek; istikrarsızlık demek, düzensizlik demek, kaos demektir. Artık 2002 yılına geldiğimizde ekonomik kriz, siyasi kriz, sistem krizi hepsi üst üste geliyor. Yani devleti kutsayan, devletin millete ait olduğu gerçeğini maalesef göz ardı eden anlayış, 2002'de iflas ediyor" dedi.

Toplantıya AK PartiVan Milletvekili Gülşen Orhan, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, AK Parti il başkan yardımcıları ve partililer katıldı.