VAN’DA TURİZM VE SEYAHAT FUARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Van’da bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan “Van Turizm ve Seyahat Fuarı” öncesi Van Valiliği’nde toplantı düzenlendi.

VAN 13.09.2017 22:18:51 0
VAN’DA TURİZM VE SEYAHAT FUARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valiliği Ali Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen toplantının başkanlığını yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van artık yavaş yavaş turizm şehri olarak anılmaya başladığını belirtti.

Valilik, belediye, kurumlar, Sivil Toplum Kuruluşları ve yatırımcılarla Van’ı ileri ki yıllarda cazip bir hale getireceklerini ifade eden Zorluoğlu, eksiklerin olduğunu ve bu eksiklerin stratejik çalışmalar ile giderileceğine işaret etti.

Bu yılın ve gelecek yılların Van turizmi için parlak yıllar olacağını söyleyen Zorluoğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Bunun gerçekleşebilmesi için şüphesiz başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere Valiliğimiz, belediyelerimiz, diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve yatırımcılarımızla el ele vererek inşallah şehrimizi önümüzdeki yıllarda turizm bakımından daha cazip bir hale getirmemiz gerekiyor. Bu bakımdan Van Turizm ve Seyahat Fuarı önemli bir işlev esasında görülüyor. Uzun yıllardan bu tarafa yapılıyor ve gerek içeriden gerek dışarıdan turizm sektörüyle iştigal eden birçok yatırımcıyı buraya getiriyor. Bu yıl düzenlenecek olan da inşallah gayet güzel bir şekilde maksadına uygun bir şekilde gerçekleştirilecek. ”

İRAN, GÜRCİSTAN VE ERMENİSTAN’DAN KATILIM OLACAK

Bu yıl düzenlenecek olan fuara İran, Gürcistan ve Ermenistan’dan da katılım olacağını söyleyen Zorluoğlu,
“Bu yıl İran Gürcistan ve Ermenistan’dan Sektörel anlamda katılım bekliyoruz. Yurt içerisinde 35 ilimizde il kültür ve turizm müdürlerinin katılımını bekliyoruz. Fuarımıza bu yıl 66 katılımcı bekliyoruz. Bu sayı biraz daha artabilir. Komşu ülkelerimizden de katılım bekliyoruz.” dedi.

Van’ın huzurlu ve güvenli bir şehir olduğunu söyleyen Zorluoğlu, bu yıl ki fuar için bir zorlama olmadan illerin Van’a gelmek istediğini ifade etti. 
4 yıldır Van’da fuarlara katıldıklarını söyleyen Kültür Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nezafettin Aydoğan, Van’ın çok sevdiğini dile getirdi. 
Aydoğan, “Son 2 yılda terör belası bizi çok sıkıştırdı. Fuar anlamda bakanlıkta ciddi mücadeleler verdik. Yeter ki illere yeter ki fuarlara katılın diye ciddi baskılar kurmamıza rağmen firmalar güvenlik nedeniyle gelmek istemiyorlardı. Bu yıla geldiğimizde ise, baskıya geçen yıllarda 19 ili getirmeye çalıştık 17’si geldi. Hiçbir baskı olmadan bu yıl ise 35 ile katılacağını söyledi. 35 ilin katılması demek güvenlik sorunun olmadığını ve Van’ın fuar anlamında önemli bir yere geldiğini gösteriyor.” diye konuştu.

Aydoğan ayrıca Azerbaycan, Gürcistan ve İran’dan gazetecileri Türkiye’de ağırlayacaklarını ifade etti.
Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ise bu yıl ki fuarda 50 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.
Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Toplantıya; İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Demirel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Van Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, kamu kurum amirleri ve işletme belgeli otellerin ve tur firmalarının temsilcileri katıldı.