Van'da taşeron işçiler eylem yaptı

Okullarda çalışan taşeron işçiler yeniden işlerinin başına geçmek için eylem yaptı.

VAN 2.09.2014 17:19:11 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın Büyükşehir olması ile beraber kapanan Özel İdare’ye bağlı işçiler işten çıkarıldığı okullarda yeniden işe başlamaları için eylem yaptı.

 

Taşeron işçiler önce Van İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü. İl Milli Eğitim Müdürünün kendilerine açıklama yapmasını isteyen taşeron işçiler temsilcilerini İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin’e gönderdi.

 

Temsilciler ile beraber grubun yanına gelen İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, gruba bir açıklama yaptı.

 

Kırekin, okullarda çalışan işçilerin sorununun, özel idarelerin kapatıldığı için gündemde olan bir sorun olduğunu belirterek, “Bu sorun bizim Milletvekillerimizin gündeminde, siyasilerimizin gündeminde ve ülke amirlerimizin gündeminde olan bir sorun ve biz bu sorunu defalarca bakanlığa yazı ile bildirdik. Bakanlık da bu konu ile ilgili duyarsız davranmıyor, bugün tekrar bir görüşme yaptım. Dün de ben Ankara’daydım, milletvekillerimizle görüştüm. Onlar bakanlığın strateji geliştirme başkanı ile görüştüklerini söylediler. Strateji geliştirme başkanlığı da bu konuyu gündeme almış, bu konu ile ilgili olarak ödenek arayışındadır. Şimdi özel idare kapatılınca, siz özel idare bütçesinin Milli Eğitime aktarılan kısmı ile ilgili alınıp çalıştırılıyordunuz. Sadece bizim ilimizde bu sorun yok, şuanda 30 büyükşehirde bu sorun var. Yani özel idaresi kapatılan, bütün illerde hiç kimse çalışmıyor. Çünkü ödenek yok, ödenek olmayınca da ihaleye çıkılamıyor, ben de durumu bakanlığa bildirdim.” dedi.

 

“İhaleye gidilirse yine sizler çalışacaksınız”

Okullarda çalıştırılmak üzere işçi alımı yapılırsa öncelikle şuanda çalışanları ön plana alacaklarını söyleyen Kırekin, “Sorun tamamen özel idarenin kapatılmasından kaynaklanan bir sorun. Bütçe olmadığından dolayı biz de ihaleye çıkamıyoruz. Sizden bir fert çıkarılmayacak. Bütçe olursa, ödenek ayrılırsa, ihaleye gidilirse yine sizler çalışacaksınız. Sizin dışlanıp yerinize başka bir ferdin alınması söz konusu değildir. Sizin yerinize hiç kimse alınmayacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Taşeron işçiler ardından AK Parti Van İl Başkanlığına yürüdü. Van İl Başkanının şehir dışında olduğundan dolayı parti binası önünde bir süre bekledikten sonra içiler akşam saatlerinde Van’a gelecek olan AK Parti Van İl Başkanı ile görüşmek için tekrar AK Parti il başkanlığına geleceklerini belirttiler.

 

Burada bir konuşma yapan Hak İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, “Biz bundan sonra her gün buradayız, bir sonuç alıncaya kadar buradayız. Biz bu işin mücadelesine devam edeceğiz, biz de sizinle beraberiz. Bizim sizden isteğimiz bugünden sonra artık her gün burada toplanacağız.” dedi.

 

“6 aydır hiçbir yetkili bize dönmedi”

Basın mensuplarına bilgi veren Taşeron işçilerin temsilcisi Ferzende Acar, “Biz 15 yıldır okullarda hizmet ediyoruz. Kimi arkadaşlarımızın emekli olmasına 2-3 yılı var. Ocak ayından beridir biz bu sıkıntıyı çekiyoruz. Yetkililere söyledik, ben kendim bizzat Ankara’ya gittim milletvekilleri ile görüştüm, farklı illerin milletvekilleri ile görüştüm. Mağduriyetimizi izah ettim, hala bize dönen yok. Van’ın tüm yetkilileri de biliyor. Hepsine de söylemişiz, kimin yanına gitmişsek ‘arkadaşlarının temsilcisi olarak ismini yaz, size döneceğiz’ diyorlar ama 6 aydır hiçbir tanesi bize dönmemiştir. Bize söyledikleri şudur, biz seçimlere odaklanmışız, biz dedik tamam seçimlerin bitmesini bekleriz, seçimleri atlattıktan sonra tekrar geldik yine de hiçbir tanesi bize dönmedi. Özellikle sitemim Van milletvekillerinedir. Yani 304 insanın mağdur olduğunu bile bile bu konuda bu kadar duyarsızlık olmaz, bu insanlara yardımcı olmaları lazım.” diye konuştu.

 

Acar, “Normalde Eylül ayının 1’inde iş başı yapmamız lazım. Her yıl Haziran ayının 30’unda çıkışımız yapılırdı bu yıl Haziran Ayının 13’ünde çıkışımız yapıldı. Eylül ayının 1’inde işe başlamamız lazım ama Eylül ayının 2’sindeyiz ve hala işe başlamamışız ve hala bize umut verici bir şey söylenmemiş. Milli Eğitim Müdürü bize bir açıklama yaptı. sizi almasalar İŞKUR bünyesinden alacağız, dedi. Biz 15 yıllık emeğimizi İŞKUR bünyesinden mi alacağız, bu bize hakarettir. Şuana kadar bir sonuç alamadık, biz ekmeğimizin peşindeyiz, mağduriyetimizi dile getiriyoruz, tekrar işimize geri dönmek istiyoruz. Bundan başka bir şey istemiyoruz.” şeklinde konuştu.