Van'da siyer yarışması VİDEO İZLE

Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi'nin bu yıl ikincisi düzenlemiş olduğu ilkokul ve liseler arası siyer yarışması ön elemeleri Zaferler İlköğretim okulunda yapıldı.

VAN 17.04.2014 23:16:47 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
AGD Van Şubesi tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan ve finali önümüzdeki pazartesi günü yapılacak olan ‘Peygamber efendimiz’ konulu bilgi yarışmasının ön elemeleri bugün de devam etti.



Burada konuşan okul öğretmenlerinden Ferit Aköz, Kutlu Doğum programlarının önemine dikkat çekerek, “Kutlu Doğum ayında böyle yarışmaların, etkinliklerin ve programların düzenlemesi herkesin bu etkinliklere kendi çapında katkı sunmaya çalışması bizleri sevindiriyor. İnşallah bu etkinlikler yayılır. Sadece bir haftaya bir aya değil daha farklı aylar içerisinde de yapılır” dedi.



“Burada bilgilerimizi tazelemiş olduk”

Daha sonra konuşan Van Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ömer Faruk Erdemir, Bu programların yapılmasının önemli olduğunu ve bu sınavlara hazırlanan öğrencilerin bu sayede bilgi edindiğini ifade ederek, “Van Merkez İmam Hatip Lisesi olarak bu programa girmeden önce bilgilerimizi tazelemiş olduk. Bilmediğimiz çok şey olduğunu sınava hazırlanırken öğrendik” şeklinde konuştu.



“Amaç Peygamber (sav)’i tanımak ve tanıtmak”

Yarışmalarla ilgili bilgi veren AGD yetkilisi ‘Peygamber efendimiz’ konulu bilgi yarışmasının, Geçen Pazartesi gününden bu yana devam ettiğini ve önümüzdeki pazartesi günü ise finalinin yapılacağını söyledi.



AGD yetkilisi, Final turlarında ilk 3 kişiye yarım altın, ikincilere çeyrek altın ve 50 TL’lik kırtasiye çeki üçüncü olan öğrencilere ise çeyrek altın vereceklerini ifade ederek, yarışmaları yapmalarındaki amacın ise Peygamber efendimizin hayatının çocuklar tarafından daha iyi öğrenilmesini sağlamak olduğunu sözlerine ekledi. (Nihat Bozkurt-İLKHA)