Van’da sıra gecesi…

Van'da sanata gönül veren sanatseverler Hacıbey Şark sofrasında buluştu. Şiirlerin okunduğu ve türkülerin söylendiği sıra gecesi programı büyük ilgi gördü.

VAN 19.11.2018 09:14:19 0
Van’da sıra gecesi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Âşıkların sazın teline dokunduğu, şair Orhan Demirtaş ‘Lori’ şiirini okurken, Aşık Çağlari mahlaslı Mehmet Akçay, aşık Kazım lakaplı Kazım Gülle, ozan Hüsamettin Ergül ise birbirinden güzel türküler seslendirdi.

Âşıklar atışmaları ile geceye katılanlara unutulmaz anlar yaşattı.

   Sıra Gecesine Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Gevaş Belediye Başkan Aday Adayı Seyid Enver Arvas, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 21.komite başkanı Taner Belge, Van Esob başkanı İsa Berge,Vaski Genel Müdürü Emrah Çayırlı, Midder Van Şube başkanı Hatice Erdoğan, iş adamı Levent Ündil ve pek çok davetli katıldı.

    Sıra Gecesinde Van'da sanata verdiği katkılardan dolayı Tuşba ilçe milli eğitim müdürü Muhlis Ceylani ve Ercan Ulutaş'a Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar tarafından birer plaket takdim edildi.

   İş yerinde verdiği davet ile ilgili açıklama yapan iş yeri sahibi Remzi Yiğit "Bugün davetimize icabet edip gelen ve bizlere şeref veren Van Milletvekilimiz Osman Nuri Gülaçar, Batman Milletvekili Ziver bey, Sakarya'dan Taner Belge beye, aşıklarımıza ve şairlerimize sonsuz teşekkür ederim. Katılan tüm dostlarımızın ayağına sağlık. Bundan böyle belli aralıklar ile aşıklarımızı, ozanlarımızı ve şairlerimizi burada ağırlamaya çalışacağız. İnşallah en kötü günümüz böyle olur" dedi.

    Program içilen çaylar, söylenen türküler ve çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.Van Bölge Gazetesi