Van'da sahiller dolu, ama yüzen az…

Eylül ayının ortasına yaklaşılması ile birlikte hava sıcaklığının azaldığı Van'da vatandaşlar sahillere akın ederken, yüzen kişilerin sayısında da azalma olduğu görülüyor. Özellikle Edremit'te sahilde insanların yoğunluğu dikk

VAN 12.09.2018 09:40:00 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Van'da son günlerde hava sıcaklıklarında düşüş olduğu görülüyor. Bu durum denizde de kendini htiriyor. Vatandaşlar sahillere giderken, yüzen insanların sayısında da azalma olduğu görülüyor.

Van'ın Edremit ilçesindeki sahil yolunun tamamlanması ile birlikte aileler yürüyüşler yaparak, banklarda oturarak veya çocuklarını bisiklet sürmeye çıkararak zamanlarını en güzel şekilde geçiriyor.

 


          HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜNCE YÜZENLERİN SAYISI AZALDI
Hava sıcaklıklarının düşmesi sonucu denizde yüzenlerin sayısında da azalma görülüyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, "Edremit son yıllarda yapılan hizmetlerle güzel bir ilçe haline geldi. Özellikle sahil yolu çalışmalarından dolayı Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'ye teşekkür ediyoruz. Edremit'te Gebze Su Merkezleri'nden sonraki bölümden başlayıp, Edremit Kent Meydanı'na kadar, hatta daha da ilerilere kadar güzel sahil yolları yapıldı. Barbeküler, oturma alanları, bisiklet yolları gerçekten de bu ilçenin özlemini çektiği hizmetlerdi. Yine çocukların eğlenebilmesi için birkaç kilometrede bir parklar, şişme oyun parkları sahillere gelmemizin en önemli göstergelerinden. Bizler de bugün sahilde yürüyüş yaparak zaman geçiriyoruz. Yeşil alanlar çok güzel. Çocuklarımız da burada bisiklet yolunda bisikletlerini gönül rahatlığıyla sürebiliyor. Sahil bandımız gerçekten de Van'da en güzel sahil bantlarından biri durumuna geldi. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Tabi biz vatandaşlara da büyük görevler düşüyor. Çöplerimizi uluorta çevreye atmamalıyız. Zaten her elli-yüz metrede bir çöp tenekeleri var. Yine yeşilliklere sahip çıkmalı, ağaçları korumalıyız. Çimlerin yeşil kalması için gerekli hassasiyeti göstermeliyiz. Oturma banklarına zarar vermemeli, verenleri de uyarmalıyız. Edremit'teki bu sahil bölgelerine sahip çıkmalıyız" şeklinde yorumda bulundular.

 


           Öte yandan hava sıcaklığının düşmesinden dolayı halk plajında da sadece birkaç kişinin yüzdüğü görüldü. Yüzen vatandaşlar ise zaman zaman dalgaların yüzme yerlerine kadar çöp, yosun ve gözle görülük kirlilik taşıdığını söyleyerek, "Havaların soğuk olmasının yanı sıra, zaman zaman dalgalar buralara çöp getiriyor. İnsanlar da deniz kirli diye yüzmüyor. Edremit Belediyesi'nin açtığı halk plajlarında da para alındığı için maddi durumu iyi olmayanlar yüzmüyor" ifadelerini kullandılar.