Van'da sahilde kahvaltı keyfi…

Murtuğası, kavutu, manda kaymağı, otlu peyniri, Van cevizinden yapılan ceviz reçeli, yerelde yetişen gülden yapılan gül reçeli, kente özgü cacığı, yumurtalı kavurması, hakiki doğal balı ve daha birçok çeşidi ile 'kahvaltı' dendiği

VAN 2.08.2018 10:13:19 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Kahvaltının başkenti olarak bilinen Van'da vatandaşların bir kısmı kahvaltıcılar sokağında, bir kısmı çarşı merkezinde farklı noktalarda bulunan kahvaltı salonlarında bu keyfi yaşarken, bazı vatandaşlar ise sahilde kahvaltı yapmanın keyfini yaşıyor.
    Edremit'te sahilde birkaç yıldır hizmet veren Sütçü Fevzi Kahvaltı Salonu da en fazla ilgi gören yerlerden biri haline geldi.
   Sahilde açık havada kahvaltı yapmanın daha keyifli olduğunu söyleyen vatandaşların tek şikâyeti ise sivrisinekler. Bu soruna mutlaka çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar ise, gölün farklı kıyılarında bataklıklar olduğunu, söz konusu bataklıkların kurutulmadığı sürece sivrisinek ve haşere ile kesin mücadele yapılamayacağını yorumluyor.
    Sahilde kahvaltı yapmaya gelenler arasında Vanlılar olduğu gibi, Van'a ilk kez gelenler de var.
    Vatandaşlar bu gibi yerlerin sayısının artırılmasını isteyerek, "Sahilde kahvaltı salonu sayısı hemen hemen hiç yok. Edremit'te farklı bölgelerde bu tür kahvaltı salonları açılması gerekir. Van, madem kahvaltı merkezi olarak biliniyor, mutlaka sahilde başka ve yeni kahvaltı salonlarının açılması gerekiyor. Sunumlar iyi olmalı, kahvaltı ürünleri hakiki olmalı. Son yıllarda Van kahvaltı konusunda eleştirilir duruma geldi. Bu sorunun ortadan kalkması için kahvaltı işletmecilerine de büyük görevler düşüyor. Özellikle toplu organizasyonlarda kahvaltı salonları sınıfta kalmamalı. Kalabalık müşteriler olduğunda, garsonların eli-ayağına dolaşmamalı. Müşteriler ikide bir garsona seslenip, ekmek, çay, süt benzeri şeyleri birkaç kez istemek zorunda kalmamalı. Batıda bu işin eğitimini almış olan, şimdi Van'da boş gezen gençler bu kahvaltı salonlarında istihdam edilebilir" yorumlarını yaptılar.
    Her şeye rağmen sahilde martı sesleri arasında gölü izleyerek, martı sesleri arasında kahvaltı yapmanın oldukça keyifli olduğunu söyleyenler, kahvaltının Van'a özgü olduğunu ortaya koymak için herkesin üzerine düşeni yapmasını temenni ediyor.