Van'da Resim Çalıştayı Finali

Van'da 2.Uluslar Arası Van Gölü Film Festivali kapsamında yapılan Resim Çalıştayı'nın finali yapıldı.

VAN 6.09.2013 16:46:30 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da 2. Uluslar Arası Van Gölü Film Festivali kapsamında yapılan Resim Çalıştayı'nın finali yapıldı.

Sanat Sokağı'nda düzenlenen çalıştayın finaline yerli ve yabancı yaklaşık 20 ressam katıldı. Çalıştayda Van ile ilgili çizilen resimlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gevaş'ta başladıkları resim çalıştayını Van'da sonlandırdıklarını belirten ressam Ali Akdemir, yurt içi ve yurt dışından birçok ünlü ressamın çalıştaya katıldığını söyledi. Van halkının moralini yükseltmek için resim yaptıklarını ifade eden Akdemir, "Ressamlar Van halkına biraz da olsa sanatı sevdirmek için buradalar. Van ile ilgili yapılan bu tablolar daha sonra bir otelde toplu olarak sergilenecektir" dedi.

Çalıştayda Van'da meydana gelen depremi ele alan Ressam Birsen Küpeli Kara ise, genelde soyut resimler üzerine çalıştığını belirterek, dünyada görülmeyen birçok renk ve titreşimin olduğunu ve bunu resimlerle yansıtmaya çalıştığını söyledi. Küpeli, "Çalıştayda da Van depremini biraz olsun yansıtmaya çalıştım. Yıkık dökük olan evler ve kan birikintisinin yanında 1 EylülDünya Barış Günü nedeniyle bir barış sembolü bırakmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Meliha Demirel de, ekspresyonist resim tarzı çalışmasında sokaktaki kalabalığı ve içinden geçilen durumu yansıttığını söyledi.

Çalıştaya Van'dan katılarak destek verdiğini dile getiren İlknur Adıyaman ise, "Gevaş ve Edremit'te başladığımız çalıştayımızı bugün Van'da sonlandıracağız" ifadelerini kullandı.