Van’da progesteron içeren hap bilgilendirme eğitimi…

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından progesteron içeren haplarla ilgili bilgilendirme eğitimi düzenlendi. Eğitimler, Van Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçek

VAN 24.01.2017 11:44:15 0
Van’da progesteron içeren hap bilgilendirme eğitimi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Eğitimde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H.Güler Şahin, Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Araştırmacı Büşra Tapan Soğanda ve kurum personeli Ebe Sıddıka Özlem Merç tarafından 23 Ocak ve 25 Ocak tarihleri arasında 2 oturum şeklinde eğitim verildi.

    Eğitime Van’da görev yapan Aile Hekimleri, Hemşireler, Aile Sağlığı Elemanları ile Özel Hastanelerde görev yapan ebe, hemşire ve sağlık çalışanları olmak üzere toplamda 700 sağlık çalışanının katıldığı ifade edildi.

    Eğitimlerde sık aralıklarla yapılan doğumların anne ve bebek sağlığı açısından önemli riskler oluşturduğu belirtilerek, İki gebelik arası periyodu en az 24 aya çıkarmak amacıyla doğum sonrası dönemde kullanılabilecek olan yöntemlerden birinin de sadece Progesteron İçeren Yöntemler olduğu ifade edildi. Söz konusu yöntemlerin; emzirme, laktasyon ve bebeğin gelişimine olumsuz etkisi olmadığını belirtildi.

    Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın Üreme Daire Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Aile Planlaması Hizmetleri ve Üreme Sağlığı Programı kapsamında ücretsiz olarak kullanıcılara dağıtılmak üzere hap, kondom, RİA, aylık ve 3 aylık enjeksiyon hizmetlerine 2017 yılından itibaren Sadece Progesteron İçeren Hapların dağıtılmaya başlanmasının planlanmasıyla hizmet yelpazesinin genişletildiği ifade edildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi