Van'da oturma eylemi

BDP Van İl Örgütü, 'Hükümet adım at' kampanyası kapsamında oturma eylemi başlattı.

VAN 8.07.2013 14:52:12 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 BDP Van İl Örgütü, "Hükümet adım at" kampanyası kapsamında oturma eylemi başlattı. 

BDP Genel Merkezi tarafından başlatılan "Hükümet adım at" kampanyası çerçevesinde BDP Van İl Örgütü binası önünde toplanan yüzlerce kişi, Feqiyê Teyran Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Sarı, kırmızı ve yeşil renklerle "Hükümet adım at" yazılı pankartın üzerinde bir saat fotoğrafı yer aldı. Zılgıt ve alkışlar eşliğinde yürüyen kitle, sık sık "Bijî serok Apo" ve "Dîsa dîsa serhildan serokê me Öcalan" sloganları attı. Yoğun önlemlerin alındığı yürüyüş, Feqiyê Teyran Parkı'nda son buldu. Parkta PKK Lideri Abdullah Öcalan ve KCK bayraklarının açıldığı görülürken, "Siyasal savaş, yurtseverlik savaşı tarihine ve toprağına sahip çıkma savaşıdır", "Ya onurlu bir barış ya da görkemli bir direniş", "Hasta tutsaklara özgürlük", "Tecridi kaldırın ölümleri durdurun" ve "Hükümet adım at" pankartları yanı sıra parkın girişine BDP'nin Meclis'e sunduğu 10 maddelik taleplerinden oluşan pankart asıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı eyleme TUYAD-DER, MEYA-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi, belediye ve il genel meclis üyeleri, HDP, DTK, KURDİ-DER üyeleri, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP MYK üyesi Necla Yıldırım, PM üyesi Ramazan Yıldız ve BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah da katıldı. 

Parkta kitle adına konuşan BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah, Kürt halkının ve HPG'lilerin sorunun çözümünde birinci adımı layığıyla yerine getirdiğini belirterek, adım atma sırasının hükümette olduğunu söyledi. Adım atma sırasının hükümette olduğunu aktaran İtah, "Kürt özgürlük hareketinin bu adımlarına karşılık artık adım atma sırası hükümettedir. Hükümet bir an önce adım atmalıdır" dedi. Daha sonra konuşan BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ise, sürecin her şeye rağmen ilerlediğini ve ikinci aşamaya gelindiğini ifade ederek, bir ay boyunca "Hükümet adım at" eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi. 

Polisin Öcalan posterine tahammülsüzlüğü!

Konuşmaların sona ermesinden sonra kitle "Bijî serok Apo" sloganları attı. Yurttaşlar yere serdikleri halı ve battaniyeler üzerinde 5 saatlik oturma eylemine başladı. Öte yandan parkın içerisine çok sayıda sivil polisin girmesiyle, asılı bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan posteri polislerce indirilmeye çalışıldı. Polislere tepki gösteren yurttaşlar ile polisler arasında yaşanan gerginliğin ardından, polisler geri çekildi.  DİHA