Van'da okul yaptıran işadamlarına ödül…

Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, kentte yakınları adına okul yaptıran işadamlarına ödül verildi. Şişli Öğretmenevi'nde gerçekleşen ödül töreninde konuşan Vali İbrahim Taşyapan, 'Hayırda yarışalım' ifadesini kullandı.

VAN 2.07.2016 17:56:16 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, deprem sonrası kentte okul yaptıran işadamlarını sürpriz bir ödül programında bir araya getirdi. Vali İbrahim Taşyapan'ın da katıldığı programın ardından, iftar açıldı.

      Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, kentte okul yaptıran işadamları; Abdurrahman Yörük, Kayhan Türkmenoğlu, Feridun Irak, Bedrettin Gökçenay ve İskender Koç'u ödüllendirerek, taltif etti.


      Şişli Öğretmenevi'nde gerçekleşen program öncesi; Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani konukları tek tek karşıladı. 
Program öncesi gazetemize kısa bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, işadamlarına sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Vanlı işadamlarımız ilde eğitim adına çok önemli bir hamlede bulunarak okul yaptırmışlar. Bu, her işadamının yapacağı bir fedakârlık değildir. Bizler de onları taltif etmek, gönüllerini okşamak adına bugün bir ödül programı tertipledik. Bildiğiniz gibi; merhum babası Cemil Yörük adına okul yaptıran işadamı Abdurrahman Yörük, merhum babası Niyazi Türkmenoğlu adına okul yaptıran 23. Dönem Milletvekili ve İşadamı Kayhan Türkmenoğlu, merhum babası Hilmi Irak adına okul yaptıran Van TSO, Van TB Eski Başkanı Feridun Irak, merhum babası Yusuf Gökçenay adına okul yaptıran Bedrettin Gökçenay ve yine kendi adına okul yaptıran İşadamı Fevzi Şengül'ü ödüllendirmek istedik. Fevzi Bey olmadığı için onu vekaleten İşadamı İskender Koç programımıza katıldı. Umarım bu destekler, başka işadamlarına da örnek olur" ifadelerini kullandı.


      Program esnasında da işadamlarına teşekkür eden Kırekin, sözü Vali İbrahim Taşyapan'a bıraktı.
 Van'da okul yapan işadamlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Taşyapan "Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Bildiğiniz üzere bugün bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ndeyiz. Rabbim ibadetlerinizi kabul etsin diyorum. Bugün milli eğitim camiası ile birlikteyiz. İlimizde eğitime destek sunan ve okul yaptıran işadamlarımızı ödüllendirmek için bir araya geldik. Ben de kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah kendileri yeni hayırlar yaparlar. Yaptıkları güzel davranış, umarım başka işadamlarına da yol gösterici olur. Hayırda yarışalım" diyerek, iş adamalarına plaket takdim etti.   Bölge: Bişar Ulutaş