Van'da öğrencilere tercih konusunda destek sunuluyor

Van'da sanat sokağında stant açan bazı dershane ve üniversite yetkilileri, üniversite sınavını kazanan ancak tercih konusunda zorlananlara destek sunuyor. Ücretsiz tercih danışma stantlarında öğrenciler, kendi üniversitelerini de tercih et

VAN 15.08.2018 10:18:41 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

  Üniversite sınavında iyi puan alan, ancak hangi üniversiteyi veya hangi bölümü tercih edeceği konusunda zorluk yaşayan öğrenciler için Van'da çeşitli noktalarda ücretsiz tercih danışma desteği sunuluyor.


        2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı öncesi birçok üniversiteye ait yetkililer Van'da ofisler veya stantlar açtı.
Van'da bazı dershane veya üniversitelerin yetkili isimleri, üniversite sınavını kazanan, fakat tercihini yapma sıkıntısı yaşayan  öğrenciler için destek sunuyor. Söz konusu üniversite yetkilileri, öğrencilerin kendi üniversitelerini tercih etmesi için de gayret gösteriyor.
Sanat Sokağının farklı noktalarında veya kentin başka alanlarında ofis ve stant açan yetkililer, hangi üniversitede ne gibi artılar veya eksiler olacağını, öğrencinin hangi bölümü bitirdiğinde devlet veya özel kuruluşlarda hangi süre zarfında işe gireceği konusunda bilgi veriyor.

 


       Ayrıca öğrencilere kendi üniversitelerinin de tanıtımını yapan yetkililer, velileri de ikna etmekten geri durmuyor.
Bazı öğrenciler ise uzak şehirlerde üniversite okumanın zorluğuna değinerek, kendi memleketlerinde veya yakın şehirlerde okumanın daha avantajlı olduğunu söyleyerek, tüm bu düşüncelerine rağmen yanlış tercihte bulunmamak için danışma ofisleri veya stantlarda hocalardan bilgi almaya çalıştıklarını belirtiyor.

Kaynak: (Van Bölge Gazetesi ) - Van Bölge Gazetesi