VAN'DA NELER OLUYOR

Son iki ay içinde 20'ye yakın intiharın gerçekleştiği Van'da bu intiharlara bir yenisi de dün sabah eklendi.

VAN 13.05.2015 10:21:32 0
VAN
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Umut TARHAN

Edinilen bilgilere göre merkez Tuşba İlçesine bağlı Altıntepe Mahallesi 5. Sokak'ta N.Y. isimli 21 yaşındaki genç kadının kendini başındaki yazmasıyla evlerinin yanında bulunan ve yine kendilerine ait olan boş bir evin tavanına asarak intihar ettiği bilgisini alan polis, sağlık ekiplerine de haber vererek olay yerine gitti. 
Sağlık ekipleri genç kadının hayatını kaybettiğini belirlerken, olay yerinde inceleme yapan polis durumu nöbetçi savcıya bildirdi. Savcılık olay ile ilgili soruşturma başlatırken, genç kadının cansız bedeni YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi morguna götürüldü.
Bu arada 21 yaşındaki genç kadının nişanlı olduğu ve 10 gün sonra düğününün olacağı öğrenildi. 21 yaşındaki N.Y.'nin dün gece geç saatlere kadar nişanlısı ile telefonda görüştüğü belirtilirken, neden intihar ettiğinin ise henüz öğrenilemediği bildirildi.
Öte yandan dün VAKAD ve Yaka - Koop. aktivistleri de genç kadının evine giderek konu hakkında bilgi aldı.
Van'da son dönemlerde özellikle de kadın intiharlarında meydana gelen artış nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü harekete geçip, kadın dernekleri ve bazı STÖ'lerle işbirliği yapma kararı alırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da intihar olaylarının araştırılması için Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile birlikte çalışma yapma kararı aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Van'daki intihar olaylarının araştırılması için Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile birlikte bir araştırma yapacaklarını söyledi. Daha önce Batman'da da Van'dakine benzer intihar olaylarının meydana geldiğini belirten Bakan İslam, yapılan çalışma ile sonuç aldıklarını, aynısını Van için de umduğunu kaydetti.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Umut Tarhan