Van'da 'Kutlu Doğum Haftası' Kutlandı

Van'da Demokratik İslam Kongresi (DİK) ile Van Din Adamları Derneği (VADAY-DER) öncülüğünde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

VAN 19.04.2015 20:54:01 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Atatürk Kültür Parkı'ında Demokratik İslam Kongresi (DİK) ile Van Din Adamları Derneği (VADAY-DER)  öncülüğünde düzenlenen program, Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Halkın büyük ilgi gösterdiği kutlamada birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen mitinge  DBP ve HDP il eşbaşkanları, ilçe belediye eşbaşkanları, DBP Hazro Belediye Eşbaşkanı Güler Özavcı, bölgenin önde gelen din alimleri ve kanaat önderleri, GÖÇ-DER, İHD,  Barış Anneleri Meclisi üyeleri,ve Van Din Adamları Derneği temsilcileri katıldı.

Okunan mevlit ile başlayan mitingte açılış konuşmasını yapan VADAY-DER Başkanı Muğdat Mirekoğlu, Hz. Muhammed’in doğum gününü kutlayarak,  İslamiyet’in barış ve adalet dini olduğuna değindi. Günümüz de İslam dininin birçok özelliğinin yanlış yorumlandığını dile getiren Mirekoğlu, peygamberlerin hayatı boyunca dini, dili, ırkı ne olursa olsun tüm insanlar arasında barışı sağlamaya çalıştığını; ancak günümüzde bu yolda mücadele eden çok az sayıda insanın olduğuna dikkat çekti.  Cahiliye döneminde yaşanan insanlık dışı yaşamın, Hz. Muhammed’in verdiği mücadele yolunda günümüzde çok az kişinin gittiğine dikkat çeken Mirekoğlu, DAİŞ’in “Allah Allah” diyerek Müslümanları katlettiğini ve insanları tekrar cahiliye dönemine geri götürme çalıştığını ifade etti.

Mirekoğlu’nun ardından söz alan DBP Hazro Belediye Eş Başkanı Güler Özavcı ise Hz. Muhammed’in verdiği insanlık mücadelesi ile bütün halkların gönlünde taht kurduğunu söyledi. Cahiliye döneminde kadınların ve kız çocuklarının diri diri gömüldüğünü hatırlatan Özavcı, Hz. Muahammed’in cinsiyetler ve halklar arasında birliği ve bütünlüğü sağlamaya çalıştığını vurguladı. “Zulum oldukça direniş de olacaktır” ifadelerini kullanan Özavcı, zulme karşı verilen mücadelenin kutsal olduğunu kaydetti.  Özavcı, “Peygamber döneminde herkes kendi kimliği ile anılırdı.  Selman’a Selmané Farısi,  Ceban’a Ceban El Kurdi deniyordu. Herkes kendi kimliği ile varlığını devam ettiriyordu. Bu gün gelinen aşamada İslamiyet yanlış yorumlanarak bazı ırklarla bütünleştirilmiş ve içi boşaltılmaya çalışılmıştır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yapılan konuşmaların ardından miting ilahi dinletisi ile son buldu. 

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -