Van'da Kur'an-ı Kerim ziyafeti.VİDEO İZLE...

Van'da 30 Nisan 7 Mayıs Dünya Hafızlar günü dolayısıyla düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim ziyafeti verildi.

VAN 1.05.2014 18:02:25 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Evrensel Hafızlar Derneği tarafından düzenlenen 30 Nisan-7 Mayıs Dünya Hafızlar günü etkinlikleri kapsamında, dünyaca

ünlü Hafız İshak Danış ve Vanlı hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.Hz. Ömer Cami’inde yapılan etkinliğe Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Evrensel Hafızlar Derneği Başkan Yardımcısı Harun Aytaç, Hafızlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hz. Ömer Camisi’nde gerçekleştirilen etkinlik, Hafız İshak Danış’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Akşam namazından sonra başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Evrensel Hafızlar Derneği Van Şubesi Başkanı Mecit Bilmez, “Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğreteninizdir.” Hadisini hatırlatarak, Kuran’a hizmetin bir şeref olduğu inancıyla ülkenin içinde bulunduğu manevi tahribatı önlemek için elini taşın altına koymaya hazır olan insanlarla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Bilmez, hafızlığın, Türkiye'de ve İslam dünyasında hak ettiği mertebeye ulaşması için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini söyledi.

“Kur’an mucizesi ebediyete kadar devam edecek”
Hz. Muhammed’e (sav) bahşedilen Kur’an mucizesinin ebediyete kadar devam edeceğini belirten Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas ise, "Bir gün peygamberimiz efendimizin “fitneler olacak, fitneler çoğalacak” demesi üzerine Hz Ali, 'Ya Resulullah, o fitnelerden nasıl kurtulacağız' diye sordu. Efendimiz Kitabullah yani Allah’ın kitabı, çünkü o kitapta geçmiş ümmetlerle ilgili tarih vardır, haberler vardır, geleceği bildiren haberler vardır. Bu kitabın dışında hidayeti, doğruluğu arayanlar delalete sapacaklardır. Onun dışından hükmeden, onun hükmünü kabul etmeyenlerin belini Allah’u Teâlâ kıracaktır. Bir ucu elinizde diğer ucu Allah’u Teâlâ’nın elinde olan o ipe sımsıkı sarıldığınızda o sizi Allah’u Teâlâ’ya götürecektir. Hz. Muhammed (sav) kıyamet gününde şikâyetçi olacağı bir tek konu var. Furkan Süresinin 30. ayeti kerimesinde mealen şöyle buyuruyor: Peygamber efendimiz, 'Ya Rabbi benim kavmim Kuran’ı terk ettiler.' Tabi o günün terk edenleri cahiliye Arap’larıydı. Bu günün kavmi de eğer Kuran’ı terk etmişse onlar da aynı şikâyetten nasibini almış olacaklar. Kuran’ı okumamak Kuran’ı terk etmek demektir, Kuran’ı okuyup da anlamamak Kuran’ı terk etmek demektir, Kuran’ı okuyup onunla amel etmemek Kuran'ı terk etmek demektir.” şeklinde konuştu.

“En son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v) evrenseldir”
Evrensel Hafızlan Derneği Genel Başkan Yardımcısı Harun Aytaç, Kur’an-ı Kerim’in hayat kitabı olduğunu belirterek, “81 ilde ve birçok ilçede kuruluşu bulunan 8 yılda bütün vatan saflarına yayılan Evrensel Hafızlar Derneği’nin amacı Diyanet Teşkilatı ile iç içe, gönül gönüle vererek daha çok tahsis ve takip konusunda ülkemizde hafızlarımızı bu noktada yetiştirmek ve bu ilmi genişleterek, yaygın hale getirmektir. Diğer tarafta hem Arapça, hem Kur’an-ı Kerim derslerini hem hanımlara ve hem de erkeklere yönelik olmak üzere 170’e yakın öğrencimiz devam ediyor. Kur’an-ı Kerim hayat kitabıdır, evrenseldir. En son din İslam dini evrenseldir. En son peygamber Hz. Muhammed (sav) evrenseldir. Şüphesiz bütün müminler kardeştir. Kardeşler arasında ayrılık olabilir. Kardeşler arasında sorunlar olabilir. Kardeşler arasında yanlışlık yapılabilir. Yanlış yapan kardeşlerinizin aralarını bulun, aralarını düzeltin. Onları birbirlerine kaynaştırın, onları birbirlerine sevdiriniz. Bundan sonra Allah’a karşı saygılı olun. Merhametle muamele yaptığınız zaman rahmete kavuşursunuz. Allah’ın rahmet deryasına erersiniz. Mümin, müminin kardeşidir.” diye konuştu.

“İman kardeşliği kan kardeşliğinden önce gelir”
Aytaç, Nuh Aliyhiselam’ın inananları kurtuluşa davet ettiğini hatırlatarak, “Nuh gemiyi inşa etti. Ondan sonra bütün inananları kurtuluşa ve gemiye davet etti. İnanalar gemiye geldiler ama oğullarından biri, ben gelmem, dedi. Nuh Aleyhiselam (a.s), Ey oğulcağızım, gel, bizimle gemiye bin! İmana gel. Kâfirlerle beraber olma. İşte görüyorsun sular yükselmeye başladı.' Ken’an ise eski inadında ısrar ediyordu. Babasının kendisine şefkatle uzanan ellerini iterek: ”Hayır, binmem! Senin gemine bineceğime bir dağa iltica ederim. O dağ beni boğulmaktan kurtarır.” diye cevap verdi. Hazret-i Nuh onu yine ikna etmeye çalıştı. 'Oğlum bu gün iman ve itaatleriyle Allah’ın rahmet ve merhametine mazhar olanlardan başkası için, kurtuluş yoktur. İnat etmenin manası yok. Bak işte sular etrafımızı sardı bile…' Hz. Nuh sözlerini bitirmeye kalmadan, kendisi ile oğlu Ken’an arasına büyükçe bir dalga girmiş ve Kenan'ı sürükleyip götürmüştü. Bundan dolayı iman kardeşliği kan kardeşliğinden önce gelir. İmanın tam değilse, amelin düzgün değilse bu babamız da olsa, anamız da olsa, kardeşimiz de olsa, oğlumuz da olsa, kızımız da olsa bizden sayılmıyor, Kur’an-ı Kerim bu noktaya dikkat çekmektedir. Öyleyse biz iman kardeşiyiz, din kardeşiyiz. Cenabı Hat buyuruyorlar ki, Allah katında sizin en şerefliniz, en üstününüz, en faziletliniz Allah’tan en çok korkanınızdır. Kim Allah’ın emirlerine saygı gösteriyorsa, kim Allah’ın emirlerini yerine getiriyorsa, yasaklardan kaçınabiliyorsa Allah’tan korkma korkusu içinde varsa diğerlerinden üstündür.” dedi.

Ünlü hafız İshak Danış, Türkiye birincisi hafız Muhammed Sizcan, Bahçesaray Müftüsü Hafız Ercan Özelce tarafından okunan Kur’an tilavetiyle etkinlik son buldu. (Hacı Yılmaz - İLKHA)