Van'da 'kuduz Risk bölgesi' tabelaları

Van'da, geçtiğimiz haftalarda yaşanan köpek saldırılarının ardından birçok mahalleye 'Kuduz Risk Bölgesi' tabelaları asıldı.

VAN 5.07.2015 23:39:35 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da, geçtiğimiz haftalarda yaşanan köpek saldırılarının ardından birçok mahalleye ‘Kuduz Risk Bölgesi' tabelaları asıldığı görüldü.

Vali Mithat Bey Mahallesi, Yeni Mahalle ve Şerefiye Mahallesi'nde köpek saldırısına uğrayan yaklaşık 30 vatandaş başıboş köpeklerin saldırısına maruz kalmış ve çeşitli hastanelerde kuduz aşıları yaptırılmış, çeşitli yerlerinden ısırılan 8 kişi ise tedavi altına alınmıştı.

Dikkat! ‘Kuduz Risk Bölgesi'

Sonrasında söz konusu mahallelerde kuduz vakası şüphesi olan köpekler karantinaya alınarak, onlardan alınan numuneler Elazığ'da kliniğe gönderildi. Sonuçlar hala netlik kazanmazken, olayın yaşandığı bölgelere ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Van İl Müdürlüğü ile Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kuduz Risk Bölgesi' tabelaları asılarak vatandaşlara ikazlarda bulunuldu.

Barınaktaki başıboş hayvanlar ne oldu?

Bu arada daha önce Özalp yolu üzerinde bulunan Van Büyükşehir Belediyesine ait kentteki tek hayvan barınağının yıktırılmasından hemen sonra saldırıların yaşanması ise başıboş köpeklerin hayvan barınağından kaçtığı iddialarını gündeme getirdi.

“Köpekler tekrar sokaklara bırakılıyor”

Öte yandan, toplatılan başıboş köpeklerin kuduz aşısı yapıldıktan sonra kentte hayvan barınağı olmadığı gerekçesiyle tekrar sokaklara bırakıldığı belirtildi.