Van’da ‘Kötü Alışkanlıklardan Korunma’ semineri…

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü ve Van İmam Hatipliler Derneği iş birliği ile hazırlanan ‘Sporda Ahlak ve Kötü Alışkanlıklardan Korunma’ Seminer

VAN 4.05.2016 18:24:35 0
Van’da ‘Kötü Alışkanlıklardan Korunma’ semineri…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen Seminere Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Öncü Gençlik Spor Kulübü Genel Başkanı Hacı Sürmenli, Öncü Gençlik Spor Kulübü Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Bilnur Erenci, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Van Diyanet-Sen Başkanı Nurullah Arvas, Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programın sunuculuğunu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Serdar Poyraz yaptı.
    Van İmam Hatip Mezunları Derneği (VİMDER)in ev sahipliği yaptığı programın açış konuşmasını VİMDER Başkanı Mehmet Emin Akan yaptı.
   VİMDER hakkında bilgiler veren Akan,  “Bütün ilçelerimizi gezerek imam hatip sevdalısı olduğumuzu ve memleketin imam hatip nesline ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. İmam hatiplilerde kalite istiyoruz. İmam hatipliler bu ülkenin hamurudur. Kardeşlik bağıdır. Geleceğin teminatıdır” dedi.
     Akan’ın ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, sporda Fair-Play kurallarına değinerek, “ Bizler sizler için varız. Bizler sizlere hizmetkar olmak için buradayız. Bizler rakibimizi yendiğimiz zaman rakibimiz için üzülen bir milletiz. Asla ahlakımızdan asla değerlerimizden taviz vermiyoruz. Dolayısıyla centilmenliğin bizim ahlakımızda önemli bir yeri vardır” şeklinde konuştu.
 
    “SAVAŞLARI KAZANAN RUHLARDIR”
     Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, imam hatip gençliğinin önemine değinerek, “ Gençliğin aydınlanması anlamında birçok etkinlik yaptık ve yapıyoruz. Gençliğin doğru yolda ilerlemesi anlamında yapılan bu seminerlerin, faaliyetlerin önemi büyüktür. Savaşları kazanan nice çogullar değil yüreklilerdir. Kahramanlardır. Bu yüzden sizler toplumun teminatısınız. Çünkü sizler diğer öğrencilere örnek olacak bir kitlesiniz. Bizlerde her zaman imam hatip gençliğine hizmet etmek için çalışıyoruz. Siz diğer gençlerimize örnek olun. Sizler her zaman öncüsünüz. Bu tür seminerlerin ilimize faydalı olacağını düşüyor, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kırekin’in ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yardımcısı Yalçın Özdemir, sporda centilmenliğe değindi.
Özdemir, “Sportmenlik centilmenlik anlayışı kalbimizde inancımızda yer almaktadır. Güneşin doğduğu yere bu hizmeti getirdikleri için emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
 
     “KÖTÜ GÜNLERDEN İYİ GÜNLERE GELDİK”
     Öncü Gençlik Spor Kulübü Genel Başkanı Hacı Sürmenli, yaptığı konuşmada kötü günlerden iyi günlere geldiklerini belirterek, “ Ben imam hatip nesline güzel ahlakı anlatmayı bir görev olarak kabul ederim. İmam hatip gençliği olarak evinizde okulunuzda güzel ahlak temsilcisi olduğunuzu unutmayınız” dedi.
     Yapılan konuşmaların ardından TEOG Sınavında 120 sorunun tamamına doğru cevap vererek birinci olan iki kız öğrenciye hediyeler takdim edildi.
     Hediye takdiminin ardından Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, seminerde gençlerin içerisinde bulunduğu tehlikelerden ve yaşamdan örnekleri vererek imam hatip neslinin asıl görevlerini hatırlattı. Gençlerin toplumun manevi dinamikleri olduklarını  dile getiren Aslanhan, cep telefonu, sosyal medyanın yanlış kullanımı hakkında tehlikeleri tek tek dile getirdi.  Seminer sonunda sorulan sorulara doğru cevap verenlere hediyeler taktim edilirken, günün anlamına özel plaketler taktim edildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi