Van'da konut yapımına devam ediliyor

Van depreminin ardından Van Merkeze bağlı olan ilçe ve köylerde halka yeni, modern, depreme dayanaklı konutlar yapılmaya ve teslim edilmeye devam ediliyor.

VAN 23.09.2014 17:02:46 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

2011 yılında Van’da meydana gelen depremin ardından depremde zarar gören ilçelerde yapılan TOKİ konutları ve köylerde yapılan konutlar ile birlikte şehrin ve köylerin imajı değişmeye devam ediyor.

 

Depremin ardından 3’üncü yıla yaklaşılırken, geçen bu süre içinde halka konut yapımı için AFAD’ın verdiği maddi destek olan EYY (Evini Yapana Yardım) ile yeni konutlar yapıldı.

 

Van’da ve Van Merkeze bağlı Erciş ve Edremit ilçeleri ile köylerde hak sahiplerine teslimleri gerçekleştirilen ve yapımı süren konutların yapımı halen devam ederken, bu kapsamda Van merkeze bağlı köylerde yapılan 7 bin 784 EYY başvurusundan, inşası biten 6 bin 926 konut hak sahiplerine teslim edildi.

 

Bunun yanı sıra, 858 hak sahibinin konut inşası da hızla devam ediyor.  Bu konutlarda kısa süre içinde sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Konutların yanı sıra köylülerin de tek geçim kaynağı olan hayvancılığın da sürdürülmesi adına AFAD tarafından 2 bin 563′ü teslim edilmiş ve 192′si devam eden ahırlar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor.

 

EYY maddi desteği ile yapılan konut ve ahırların  tesliminin ardından köylerin altyapı ve üst yapıları da tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.