Van’da kitap koçluğu projesi…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Düşünce ve Medeniyet Topluluğu’nun kitap koçluğu projesi, YYÜ Rektörlüğü,Milli Eğitim Müdürlüğü, Van Gençlik Çalıştayı tarafından onaylandı.

VAN 3.01.2019 13:50:47 0
Van’da kitap koçluğu projesi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kitap koçluğu projesi kent merkezinde bulunan liselerde üniversite öğrencileri tarafından yürütülüyor.
Projenin amacının, üniversite öğrencilerinin koçluğuyla lise gençlerine kitap okuma alışkanlığı, üst düzey düşünme ve kendini ifade etme becerilerini kazandırmak olduğu ifade edildi.


      Söz konusu proje sayesinde son yıllarda lise düzeyinde bilgi birikimi olmayan, kendini ifade edemeyen ve empati becerisi kazanmamış gençlerin şiddet eğiliminin önüne geçildiği belirtildi.


            Aynı zamanda gençlerin lise hayatlarından itibaren entelektüel hayatla tanıştırılıp bilgiyi araştıran, sorgulayan, tartışan, canlı bilgi üreten bir nesle dönüştürülmesi hedeflendi. Proje kapsamında bulunan kitap tahlil grupları 7-8 kişiden oluşup, belirlenen liste dahilinde her hafta bir kitap seçilerek, belirlenen zamanda kitap koçlarının gözetimi altında tahliller yapılıyor. Yöneticinin görevinin ise kitap dışına çıkılmamasını sağlamak ve düşüncelerin ifade edilmesi için rahat bir ortam oluşturmak olduğu ifade edildi. Kitap koçluğu projesinin merkezde bulunan 6 lisede üniversite tarafından belirlenen 24 yönetici ve toplam 210 lise öğrencisi ile aktif bir şekilde devam ettiği vurgulandı.Van Bölge Gazetesi